L'escalador Toti Solé mor a Noruega en el descens d'una cascada gelada

El vigatà tenia 33 anys i havia fet diverses expedicions amb Pau Escalé, un escalador osonenc que va patir fa dos anys un altre accident mortal

Redacció Osona.com
04 de febrer del 2014
Toti Solé.
Toti Solé. | Toti Solé/Facebook
Toti Solé. Foto: Toti Solé/Facebook

Toti Solé Coromina, escalador vigatà de 33 anys, va morir aquest dilluns a la tarda quan estava escalant amb quatre amics les parets de la zona de Mo, a prop del poble de Laerdal, a Noruega. L’accident, que no va ser fruit de la temeritat, segons fonts properes a la família, va ocórrer després que els escaladors haguessin fet la via d’una cascada gelada. Quan ja havien fet la major part del descens, quan no anaven encordats, Solé va patinar fortuïtament i es va precipitar avall. La resta de companys no va patir cap dany.

A mig matí d’aquest dimarts, la família estava esperant notícies del rescat. Es preveu que el cos sigui repatriat d’aquí a dos o tres dies, una vegada hagin finalitzat els tràmits burocràtics i l’autòpsia.

Solé havia estat company de Pau Escalé, un altre escalador vigatà que va morir fa dos anys quan pujava una carena de gel a Lurdes, a la cara nord del Pirineu. Tots dos junts havien fet diverses expedicions.

Solé era un experimentat escalador especialitzat en grans línies de gel pur. Entre els cims que havia pujat destaquen La Guillotine (V/6, 210 m.), Fer à Cheval, que va obrir junt a Pau Escalé, i una variant de la Inachevée (V/5, 170 m.).

** A la foto, Toti Solé, escalant a la zona de Mo, a Noruega (Facebook de Toti Solé)


Ver mapa más grande
Arxivat a