El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura consolida el seu servei d'emprenedoria

Un de cada tres emprenedors atesos munta negoci

Redacció Osona.com
31 de gener del 2014
El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ha consolidat el seu servei d’empresa i emprenedoria, en el seu segon any de funcionament. Durant el 2013 s’han visitat 45 empreses del territori.

L’entitat treballa per tal de trobar solucions als diversos problemes detectats i per oferir també millores i ajuda a les empreses que ho demanen. En aquest sentit, ja ha començat la segona edició del programa d’iniciació a la internacionalització, al qual s’han inscrit vuit empreses. Dues més participen al programa d’acompanyament per a empreses, de la mà de l’associació de voluntariat per a l’assessorament empresarial Secot.

L’any 2013 també es varen organitzar dos cicles formatius dirigits a empreses i a persones emprenedores focalitzant tres línies: una dedicada a noves tecnologies, una altra més enfocada en temes d’internacionalització i innovació i una tercera línia dirigida al sector comerç. En total es varen realitzar set sessions en les quals hi varen assistir més de 70 participants.

En termes d’emprenedoria, s’ha atès a 86 persones emprenedores, de les quals el 38% ha acabat creant el seu propi negoci (una de cada tres). Les empreses ubicades al viver d’empreses de Torelló, que actualment manté un 80% d’ocupació, han rebut sessions formatives especialitzades i acompanyaments individualitzats.

S’ha treballat l’emprenedoria des dels centres educatius, participant en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona destinat a alumnes de 5è de primària i s’han organitzat tallers de creativitat per a joves de secundària, amb l’objectiu d’ajudar-los a treballar les idees i construir el futur amb mirada emprenedora.

El volum de persones que ha utilitzat els servei d’empresa i emprenedoria ha estat un total de 234 persones emprenedores i un total de 135 empreses.

El servei d’empresa i emprenedoria es planteja continuar amb tota aquesta feina i concentrar esforços per fomentar l’associacionisme empresarial. En aquesta línia, de cara al mes de febrer hi ha prevista la realització de la primera trobada COMPARTIM, més que un dinar, que té per objectiu la relació interempresarial, l’intercanvi d’opinions, la col3laboració en projectes i el fet de compartir experiències. La previsió és que aquesta acció es vagi repetint al llarg de l’any.

En aquesta mateixa línia, l’èxit del primer dinar de l’empresari de Torelló en garanteix la seva continuïtat, amb la voluntat de que hi participin empreses de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

D’altres accions previstes pel primer trimestre de 2014 són un taller de disseny de l’estratègia de les operacions d’una empresa industrial i una sessió de treball pràctica organitzada per ACC1Ó, enfocada a proporcionar eines per incrementar les vendes i millorar la relació amb els clients.
Arxivat a