ERC inicia una campanya per tal de convèncer els indecisos de la consulta

La diputada Marta Rovira ha presentat a Vic la iniciativa “Votar és democràcia” | El programa inclou més de 25 actes a la comarca, amb destacats dirigents republicans

Redacció Osona.com
28 de gener del 2014
Marta Rovira, Isaac Peraire i Jordi Casals, de campanya a Vic
Marta Rovira, Isaac Peraire i Jordi Casals, de campanya a Vic | A. Costa
Jordi Casals, Marta Rovira i Isaac Peraire, aquest dimarts al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa

La diputada d’Osona i secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha presentat aquest matí a Vic la campanya “Votar és democràcia” que s’estendrà arreu del país i que tindrà un ampli desplegament a Osona. L’acte ha tingut lloc a l’entrada de la plaça Major de Vic i ha comptat amb la presència dels secretaris d’Organització i Comunicació i Entorn d’ERC Osona, Jordi Casals i Isaac Peraire.

Aquesta campanya durarà tres mesos, entre el 15 de gener i el 15 d'abril, i s'emmarca dins d'una sèrie de campanyes que mantindran una lògica, amb missatges adaptats a l'espai temporal, fins a la celebració de la consulta sobre la independència del proper 9 de novembre. L'objectiu és convèncer indecisos, aquelles persones que encara dubten sobre donar suport a la independència, per tal ampliar la majoria social cap al “Sí”.

La iniciativa tindrà dos eixos. Per un costat, l'apel·lació als valors democràtics per aconseguir que es pugui votar i, d’un altre, la concreció del nou país que es construirà a partir d’aquesta votació.

“Estem plenament confiats en que votarem i hem d'explicar-ho”, ha dit taxativament Rovira. "Volem resoldre els dubtes de la ciutadania i explicar-los que volem votar per construir un nou país", ha afegit. La diputada vigatana ha reblat que "la independència no és l’objectiu en si, sinó que és l’eina per construir una República Catalana d’homes i dones lliures", on s’hauran de definir aspectes com la justícia, la hisenda pública o la regeneració democràtica.

Anna Simó, Josep Maria Reniu i Joan Tardà

La campanya proposa més de 25 actes arreu de la comarca, que es faran a Vic, Seva, Centelles, l’Esquirol, Torelló, Folgueroles, Muntanyola, Sant Julià, Roda de Ter i gairebé la totalitat dels pobles del Lluçanès. Seran oberts i propers, i inclouran un col·loqui amb el públic assistent.

Isaac Peraire, Jordi Casals i Marta Rovira fent campanya al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa

El primer d’aquests actes es farà a Folgueroles, amb la pròpia Marta Rovira, el 6 de febrer. A banda de la diputada vigatana, que protagonitzarà diverses xerrades, destacats dirigents dels republicans hi prendran part, com Anna Simó, Joan Tardà, Jordi Solé, Jordi Fàbrega o Isaac Peraire. A més, participaran en diferents jornades personalitats que no són d'ERC, com el membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional Josep Maria Reniu o persones rellevants de la societat local.

Isaac Peraire ha explicat que ERC ha preparat diferent material per fer difusió de la campanya, com fulletons informatius basats en explicar el dret a decidir i el nou país que els republicans defensen. Tot plegat es podrà trobar en un web creat per a l’ocasió.

Per acabar, els portaveus republicans han explicat que es faran parades als mercats de diferents pobles del territori.

Calendari d’actes a Osona


Marta Rovira i Jordi Casals, aquest dimarts al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa