Folgueroles es bolca en l'homenatge a Nani Roma

Familiars, aficionats, amics i veïns participen en un emotiu i multitudinari acte

Redacció Osona.com
27 de gener del 2014
Nani Roma, aquest diumenge a Folgueroles.
Nani Roma, aquest diumenge a Folgueroles. | Xavier Sanfeliu
Nani Roma, aquest diumenge a Folgueroles. Foto: Xavier Sanfeliu

Familiars, aficionats, amics i veïns van omplir de gom a gom, aquest diumenge 26 de gener, la plaça Verdaguer de Folgueroles, en la rebuda a Nani Roma, recent vencedor del Dakar en la categoria de cotxes , el raid més dur del món. L’acte es va fer a les sis de la tarda, i va comptar amb la presència de Francesc Homs, conseller de la Presidència; Juli Gendrau, delegat del Govern a la Catalunya Central; i l'alcalde de la població, Carles Baronet, i va ser conduït pel periodista de TV3 Santi Faro. El dissabte, la població de Seva també va retre homenatge a la pilot Laia Sanz , guanyadora per quarta vegada consecutiva en la categoria femenina de motos.

Roma va arribar a la població amb el Mini amb el qual ha guanyat el Dakar, acompanyat de la seva dona, Rosa Romero, i els seus fills. La comitiva la completaven una rua de vehicles clàssics.  A la plaça, Roma va comentar amb els assistents la seva experiència al raid, així com algunes anècdotes.

El folguerolenc ha fet història a la cursa i s’ha convertit en el tercer pilot que guanya el raid més dur del món en la categoria de cotxes i motos (els altres dos que ho han aconseguit són els francesos Hubert Auriol i Stéphane Peterhansel). El podi del 2014 ha estat copsat pels tres Minis, en aquest ordre: Nani Roma, Stéphane Peterhansel i Nasser Al-Attiyah.

A més, Roma és el primer català que aconsegueix proclamar-se campió en la categoria de cotxes del Dakar, just el dia que fa 10 anys que va guanyar el raid en motos. La prova ha estat rodona per als pilots catalans, que han aconseguit doblet, ja que Marc Coma ha vençut en la categoria de motos.

Galeries de fotos del Dakar 2014:
- Homenatge a Nani Roma a Folgueroles (Xavier Sanfeliu)
- Recepció a Laia Sanz i Marc Torres a Seva (Adrià Costa)
- Arribada de Nani Roma i Rosa Romero a l'aeroport del Prat (Adrià Costa)
- Pilots osonencs al Dakar (diversos autors)