L'ANC Voltreganès boicoteja la gravació d'un video del concurs de TV1

L’entitat reclama als ajuntaments de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà que renunciïn a participar al programa “El pueblo más divertido de España”

Redacció Osona.com
27 de gener del 2014
Albert Salarich i en Guilla, en plena actuació.
Albert Salarich i en Guilla, en plena actuació. | Teresa Font
Albert Salarich i en Guilla, en plena actuació. Foto: Teresa Font

Un centenar de persones van participar aquest diumenge a la concentració contra la participació dels municipis de Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà al concurs de TV1 “ El pueblo más divertido de España ”. La protesta estava convocada per l'ANC Voltraganès i va rebre el suport de Reagrupament Voltreganès. L’acte es va fer a la zona de l’aparcament de la piscina de les Masies de Voltregà, uns minuts abans de les onze del matí, just quan la productora del programa havia previst gravar un vídeo clip, en aquest mateix punt i a la mateixa hora.

La convocatòria de l’ANC portava per títol “Som divertits però no espanyols. Primer concurs d’acudits del Voltreganès”. Durant un parell d’hores, Albert Salarich va explicar acudits i en Guilla va presentar el seu espectacle humorístic. Pel que fa al programa de TV1, va haver de canviar el lloc de l’enregistrament.

Tot seguit, es va llegir un manifest on es recordava als dos municipis el seu compromís amb l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i qualificava la participació al concurs com un “menysteniment” al sentir majoritari dels veïns del Voltreganès. Per tot plegat, l’ANC demana als dos consistoris que deixin de participar al programa de TV1.

Manifest
Els Ajuntament de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà van acordar per ple ser membres de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i aquest és un compromís que van pendre davant els seus ciutadans i que té un significat inequívoc ja que l’AMI té com principal objectiu sumar esforços per aconseguir, en un futur proper, la creació d’un estat propi per a Catalunya en el marc de la Unió Europea. Les Masies de Voltregà en data 3 de maig del 2012 es adherir a l’AMI. L’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, que també és membre de l’AMI, el 29 de novembre del 2012 va aprovar: el reconeixement al dret a decidir i la seva posició a favor referèndum, va fer palès de nou el seu suport a AMI i l’Assemblea Nacional de Catalunya i va Declarar moralmente Sant Hipòlit territori català lliure i sobirà.

Davant aquests antecedents, des de la voluntat de lluitar sense descans fins aconseguir que Catalunya es converteixi en un Estat sobirà, des de l’ANC del Voltreganès volem mostar el nostre públic rebuig a accions que poden confondre la ciutadania com la participació al concurs de TV1 “El pueblo más divertido de España”

- Aquesta participació suposa un menysteniment dels acords dels plens municipals i una burla als sentiments de la majoria dels ciutadans dels dos municipis. Que, recordem, ja el 13D del 2010 van participar en el referèndum popular amb el resultat que, un 97,9% i un 98,1% dels votants, respectivament, és a dir, 955 vots a Les Masies de Voltregà i 1.095 a Sant Hipòlit de Voltregà, van optar a favor de la Independència de Catalunya.

- Des de l’ANC sempre s’ha obviat la confrontació, perquè no creiem que aquest sigui el camí que ens ha de portar cap a la independència. És per això que hem decidit mostrar el nostre absolut rebuig a la participació a un concurs televisiu que només busca fer mofa i befa dels ciutadans i que atempta contra la dignitat dels voltreganesos com a membres de l’AMI que, recordem novament, entre els seus objectius té el de Conscienciar a la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació. Això succeeix en un territori que es considera català lliure i sobirà.

- Per coherència als acords dels respectius plens municipals i per respecte als seus ciutadans demanem públicament als ajuntaments de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà que retirin la candidatura unitària que han presentat ambdós municipis per representar Catalunya en un concurs televisiu del primer canal de la Televisió Espanyola que pressuposa el reconeixement dels municipis com a espanyols i amb la voluntat d’optar a ser els número 1 d’un Estat, Espanya, que no és el nostre.

VISCA CATALUNYA LLIURE