Els nens de Seva reben amb efusió els seus ídols del Dakar

L’Ajuntament organitza un senzill però emotiu homenatge a Laia Sanz i Marc Torres

Redacció Osona.com
24 de gener del 2014
Laia Sanz signant autògrafs a Seva
Laia Sanz signant autògrafs a Seva | Adrià Costa
L’Ajuntament de Seva ha ofert una recepció a Laia Sanz i Marc Torres. Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Seva ha ofert aquest divendres, 24 de gener, a la tarda una recepció a Laia Sanz i Marc Torres, residents a la població i participants en la darrera edició del Dakar. L’acte ha començat a l’edifici consistorial a les quatre de la tarda.

Ha estat un homenatge senzill, però emotiu, on els grans protagonistes han estat els nens. En un primer moment, els dos esportistes han signat al llibre d’honor de l’Ajuntament. Durant tota la vetllada, han estat acompanyats per l’alcalde de la població, Eric Vila, i alguns regidors, com Betty Costa i Eduard Botey.

Tot seguit, la comitiva s’ha traslladat a una sala propera on els esperaven una bona colla de nens de l’escola de Seva. Sanz i Torres han respost les preguntes dels menuts i han explicat la seva experiència al Dakar. Després han rebut diversos obsequis: un ram de flors, un llibre i el pin del municipi, que els hi ha lliurat el mateix alcalde.

L’acte s’ha acabat amb una massiva signatura d’autògrafs que els nens han sol·licitat als seus ídols. Qualsevol lloc per estampar la firma ha estat benvingut, des d’un tros de paper fins a una samarreta.

Laia Sanz fa història al raid més dur del món

Laia Sanz, de la mateixa manera que l’osonenc Nani Roma, vencedor en la categoria de cotxes, ha fet història al raid més dur del món. La pilot ha finalitzat 16a a la classificació general en motos, en una edició en la que ha lluitat de tu a tu amb els homes, i ha revalidat el títol en la categoria femenina, que ja va aconseguir en les tres edicions anteriors. Ha estat l’única dona sobre dues rodes que ha arribat a la meta i va aconseguir un setè lloc d’etapa, el millor resultat d’una fèmina en tres dècades de ral·li.

Sanz ha superat el seu millor resultat en aquesta competició, (el 2011 i 2012 va ser 39a i el 2014, 93a) i compleix en molt l’objectiu que s’havia marcat abans de començar: acabar entre els 25-30 primers.
 
Marc Torres, que viu a Sant Miquel de Balenyà, ha participat com a copilot mecànic en un dels camions de l’equip De Rooy.

Galeries de fotos del Dakar 2014:
- Recepció a Laia Sanz i Marc Torres a Seva (Adrià Costa)
- Arribada de Nani Roma i Rosa Romero a l'aeroport del Prat (Adrià Costa)
- Pilots osonencs al Dakar (diversos autors)

Laia Sanz signant autògrafs, aquest divendres a Seva. Foto: Adrià Costa