Sant Pere de Torelló apareix en un reportatge de la BBC

La cadena britànica es fa ressò de la població d'Osona, en el marc d'una entrevista a Artur Mas sobre el procés sobiranista

ACN
19 de gener del 2014
Artur Mas a la BBC.

El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura en una entrevista a la BBC que no es pot "aturar un moviment democràtic i pacífic" com l'iniciat pels catalans per celebrar un referèndum d'independència. La cadena britànica analitza en un reportatge d'Alan Little la situació a Catalunya, i la compara amb Escòcia. "No es podrà convèncer als catalans que no tenen el dret a votar", defensa el president de la Generalitat, que admet que li agradaria que el govern espanyoles actués "amb la mateixa mentalitat" que el britànic i permetés un referèndum. "El nostre objectiu és assolir un acord, però la diferència és que a Espanya el govern central diu que no tenim el dret a votar", remarca.

El reportatge, titulat Per què els catalans independentistes envegen Escòcia?, cita el poble de Sant Pere de Torelló, que es va convertir en el primer en declarar-se territori català lliure. "És un rebuig simbòlic a l'herència espanyola a favor d'una identitat catalana explícita", assegura el reportatge de la BBC, que destaca la presència d'estelades i senyeres als balcons.

Més informació de l'entrevista a Artur Mas