Peterhansel dissipa la suposada conxorxa d'equip i arravata el liderat a Nani Roma

El Dakar es decidirà aquest dissabte, en un esprint de 157 quilòmetres | Els dos pilots estan separats per nomes 26 segons

Redacció Osona.com
17 de gener del 2014
Nani Roma, en una duna
Nani Roma, en una duna | X-Raid
Nani Roma, en una duna. Foto: X-Raid

Nani Roma arriba a la darrera etapa del Dakar (de 157 quilòmetres cronometrats) a només 26 segons del liderat, després que el seu company d’equip Stéphane Peterhansel li hagi arravatat la primera posició de la general en finalitzar la 12a etapa, entre El Salvador i La Serena. “Acabi primer o segon, em sento satisfet de la meva actuació”, diu el folgarolenc.

L’osonenc iniciava la penúltima etapa amb 5’32” d’avantatge, però li ha tocat sortir dels primers en una jornada amb dunes. A més, als problemes que ha tingut durant tot el trajecte dels 350 quilòmetres cronometrats l’han relegat a la tercera posició de la jornada. Nani ha acabat a 5’58” del vencedor, Peterhansel, nou líder. Segon ha estat Nasser Al-Attiyah, confirmant així l’hegemonia de Mini.

“Ja sabia que avui perdria temps, perquè m’ha tocat obrir pista a les dunes i això sempre és una dificultat afegida. A més, he punxat al quilòmetre 20, la qual cosa m’ha fet anar a remolc tot el dia”, explicava Nani en arribar a la meta.

Respecte a les suposades consignes rebudes per part de l’equip, que havia aconsellat als seus pilots capdavanters que afluixessin el ritme, mantenint les posicions a la general, per tal de no córrer riscos i garantir les tres primeres posicions per als Mini, Roma ha estat contundent: “Ja vaig dir que no hi havia ordres d’equip i ningú em va creure, tot i que era evident que tothom anava molt ràpid”. 

Pel que fa a Laia Sanz, la pilot està a un pas de tancar la seva millor actuació al Dakar i renovar el títol en la categoria femenina, en una edició en la que ha lluitat de poder a poder amb els homes. A la penúltima etapa ha fet 12a i ha tornat a pujar fins a la 16a posició de la general.

“Em moro de ganes que això acabi”, reconeixia Sanz.
 

Nota de premsa de Nani Roma

Nota de premsa de Laia Sanz

Classificació de l'dotzena etapa de motos del Dakar

Classificació general de motos del Dakar

Classificació de l'dotzena etapa de cotxes del Dakar

Classificació general de cotxes del Dakar

Més informació, des del web del Dakar


Més informació i classificacions dels pilots osonecs

Nani Roma

Gerard Farrés

Laia Sanz

Rosa Romero

Oriol Escalé

Gilbert Escalé


Les etapes dels pilots osonencs

Resum de la primera i segona etapes

Resum de la tercera etapa

Resum de la quarta etapa

Resum de la cinquena etapa

Resum de la sisena etapa

Resum de la setena etapa

Resum de la vuitena etapa

Resum de la novena etapa

Resum de la desena etapa

Resum de l'onzena etapa