L'Atlàntida s'incorpora al Premi BBVA de Teatre

Oberta la convocatòria | Els finalistes representaran les seves obres a Calldetenes i Vic

Redacció Osona.com
17 de gener del 2014
La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA convoquen una nova edició, la catorzena, del Premi BBVA de Teatre. Les companyies teatrals o candidats que vulguin participar-hi, podran presentar els seus projectes fins al proper 7 de març.

El Premi BBVA de Teatre té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar la creativitat i l’ofici teatral. En aquesta 14a edició, es fa una aposta ferma per la difusió i la distribució de l’espectacle guanyador. Es compta novament amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, i L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que s’incorpora al projecte i esdevé un dels nous escenaris d’exhibició del premi a la ciutat de Vic que, juntament amb el ja tradicional Teatre Auditori de Calldetenes, contribuirà a la consolidació del projecte a la comarca d’Osona.

L’edició d’enguany compta amb diverses novetats, la més destacada és una major dotació econòmica per al premi guanyador. Per primera vegada, el millor espectacle teatral portarà a terme una gira per diferents espais de Catalunya valorada en 16.000 euros, que es concretarà en quatre representacions. La resta d’espectacles finalistes rebran una aportació econòmica de 900 euros. El jurat, format per professionals vinculats al teatre, també concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor de tots ells.

Els finalistes, en escena

De totes les candidatures rebudes, s’escolliran quatre finalistes. Els espectacles seleccionats hauran de presentar un muntatge adaptat a la manera italiana (pensats perquè el públic es situï davant de l’escena) i hauran de tenir una durada mínima de 60 minuts.

Les quatre companyies finalistes representaran els seus espectacles públicament abans que s’esculli el guanyador. Per primera vegada, les representacions es duran a terme en dos espais diferents: a L’Atlàntida de Vic (2 i 16 de maig) i al Teatre Auditori de Calldetenes (9 i 23 de maig). El guanyador del Premi BBVA de Teatre es farà públic el 2 de juny durant l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic.
Arxivat a