El fotògraf Victor Castelo mostra l'estat actual dels camps del terror nazi

La mostra s’inaugura divendres a la biblioteca de Taradell, on també es podrà veure un audiovisual

Redacció Osona.com
21 de gener del 2014
Victor Castelo, amb una de les fotografies de la mostra
Victor Castelo, amb una de les fotografies de la mostra | Adrià Costa
Victor Castelo, a Vic, amb una de les fotografies de l'exposició. Foto: Adrià Costa

El fotògraf Victor Castelo, col·laborador habitual d’Osona.com, inaugurarà el proper divendres, 24 de gener, a la biblioteca de Taradell l’exposició “Les restes d'un Genocidi”, un treball fotogràfic sobre els camps de concentració nazis d'Auschwitz i Birkenau. L’acte començarà a les vuit del vespre i inclou la projecció d’un audiovisual en format vídeo de l’autor sobre aquests dos mateixos camps. La mostra es podrà veure fins al 14 de març.

L’exposició compta amb cinc fotografies de gran format i una quarantena de més petites. La mostra ja s’ha pogut veure a llocs com Vic, Barcelona, a diversos instituts i fins i tot a la presó de Quatre Camins. El fotògraf també ha realitzat vàries conferencies explicant-la.

Aquest projecte neix l'any 2007, quan Castelo va fer un viatge a Cracòvia, per realitzar un reportatge sobre els dos camps de concentració i extermini. Cinc anys més tard, el 2012, va tornar a visitar Auschwitz i Birkenau i va ampliar i aprofundir en la seva recerca. El fruit de tot plegat és l'exposició i l'audiovisual.

“Aquest treball no pretén ser una revisió de la memòria històrica. Encara que el record de les imatges ens portin al passat, és una actualització de la memòria”, explica Castelo. “Tot i que l'holocaust sembli molt llunyà, constantment veiem com s'editen nous llibres i pel·lícules sobre els camps de concentració i l'extermini del poble jueu. Les meves inquietuds giren al voltant de com es conserven aquest espais, què si fa, en què s'han convertit, com llocs on l'infern hi era present ara es transformen i quin valor tenen en l'actualitat”, afegeix.

Aneu al bloc de Víctor Castelo, amb algunes fotos de la mostra


Una de les imatges de la mostra. Foto: Víctor Castelo
Arxivat a