Crítiques a Google per una nova opció de Gmail

Es poden enviar correus electrònic a usuaris de Google+ dels que no en coneixem l'adreça

Canal Digital
10 de gener del 2014


Google ha presentat una nova funció de Gmail que, en general, està rebent força crítiques perquè pot suposar una invasió de la privadesa. Així, si volem contactar amb algú i té compte a Google+, podem enviar-li un correu electrònic si l'hem afegit a algun cercle sense necessitat de saber la seva adreça.

Així, si trobem la pàgina de Google+ d'algú a qui busquem, encara que no faciliti la seva adreça de correu electrònic, podem afegir-lo a un cercle del nostre compte de Google+ i ja podrem enviar-li un correu, que li arribarà al compte de Google (GMail) que tingui configurat. En aquest punt, Google també sembla voler forçar els usuaris a utilitzar les pestanyes intel·ligents de la safata d'entrada, fent que si el destinatari té el remitent en algun cercle el correu arribi a la bústia principal, mentre que si no l'ha afegit li arribarà a la safata de correus Social.

Des de la configuració de GMail es pot configurar aquesta opció, que per defecte podria estar ja activa. Per desactivar-la, podeu accedir a la icona de configuració, i a la primera pantalla -pestanya General-, hi trobareu l'opció Envia per correu electrònic mitjançant Google+. Aquí cal escollir si volem que pugui fer-ho qualsevol usuari de Google+, només els usuaris dels nostres cercles, triant també si aquells a qui tinguin ells també en cercles, o ningú. La darrera opció desactivarà la funcionalitat.