Imputat un jove d'Alpens per «maltractar» una vaca fins a provocar-li la mort

Els Mossos d’Esquadra l’acusen d’atropellar deliberadament i en diverses ocasions l’animal, que pasturava en un prat de Lluçà

Redacció Osona.com
10 de gener del 2014
Els Mossos d’Esquadra han imputat un noi d’Alpens per la presumpte mort d’una vaca en un prat de Lluçà. Segons les primeres investigacions, el jove l’hauria atropellada amb un vehicle 4x4 i l’hauria “maltractada fins a provocar-li la mort”, segons informacions facilitades per un portaveu dels Mossos d’Esquadra.

Tot apunta que es tracta d’una bretolada. El noi està acusat d’un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics.

Els fets van succeir entre l’1 i el 2 de gener. El propietari de la vaca, que té una granja a les Masies de Voltregà, va trobar a faltar una vaca de les que pasturaven a la zona. La va trobar morta, amagada sota els arbustos, i ho va comunicar als Mossos d'Esquadra.

La policia va iniciar les investigacions i va arribar fins al noi imputat, gràcies a una peça del seu vehicle que van trobar al lloc dels fets. Segons sembla, el jove podia haver-se acarnissat amb l’animal, passant diverses vegades per damunt seu amb el cotxe, provocant-li ferides molt greus.

Ara, el jove s’enfronta a una multa i a la reposició econòmica de l’animal, valorat en uns 2.000-2.500 euros. Aquesta decisió, però, la prendrà el fiscal.