El trasllat al nou institut de Calldetenes es posposa per problemes logístics

El Departament d’Ensenyament assegura que el canvi es farà al llarg d’aquest trimestre | La comunitat educativa convoca una protesta en la que hi participen unes tres-centes persones

Pere Pratdesaba
09 de gener del 2014
Marc Verdaguer, atenent els mitjans de comunicació davant de l'institut. Foto: Santi Puig

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha assegurat que el trasllat al nou institut de Calldetenes es farà al llarg d’aquest primer trimestre del 2014, segons ha explicat a Osona.com l’alcalde de la població, Marc Verdaguer. En un principi, estava previst que els alumnes ja ocupessin les instal·lacions aquest 8 de gener, a la tornada a les classes de les festes de Nadal, tal com es va acordar en una reunió el passat mes d’octubre , en la que hi van participar Josep Ramírez, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, i representants de l’Ajuntament de Calldetenes i de l’AMPA de l’institut.

El canvi, però, no es va poder arribar a fer perquè no hi havia connectada l’electricitat ni es van poder activar les calderes de la calefacció, i la constructora havia d’arreglar alguns serrells, com alguna gotera o acabats en portes. “ Ara ja no es tracta d’un problema econòmic , com el de l’any passat. Estem al corrent de gairebé tots els pagaments, ara ja no hi ha excusa, és un tema estrictament logístic”, es queixa Verdaguer.

L’ajornament del trasllat ha irritat la comunicat educativa de la zona. En aquest marc, l’AMPA del SES va convocar ahir una protesta, a les vuit del matí, en la que hi van participar unes tres-centes persones, entre alumnes, professors i polítics locals, entre els que hi havia els alcaldes de Calldetenes i Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez.

Els manifestants van recórrer el trajecte entre l’institut vell i el nou. Un cop a les noves instal·lacions, l’alcalde de Calldetenes i el president de l’AMPA van dirigir unes paraules als assistents. Tot seguit, els joves van tornar a les aules.

Cop d’efecte amb conseqüències

Casualitat o no, la protesta va coincidir amb els treballs de la companyia elèctrica, que va connectar la llum. Ara, des de l’Ajuntament es calcula que les obres poden finalitzar en unes setmanes, a finals de gener, i l’alcalde reclama que no s’ajorni més del compte: “Si podem fer el canvi d’aquí 15 dies, no cal esperar tot el trimestre". L’edifici i els interiors estan pràcticament acabats. La finalització del gimnàs i el patí podria trigar uns dies més, tot i que això no hauria de ser impediment per poder fer el trasllat, segons Verdaguer.

L'institut de Calldetenes (SI Calldetenes) imparteix els quatre cursos d'ESO a 240 alumnes provinents de Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Calldetenes, distribuïts en onze grups-classe. L’any passat, el centre va obtenir el millor resultat acadèmic de tota la Catalunya Central .

Més informació de les polèmiques obres


Els manifestants van recórrer el trajecte entre l'institut vell i nou de Calldetenes. Foto: Santi Puig