Nani Roma guanya la tercera etapa i se situa líder del Dakar

El folguerolenc treu una bona avantatge als màxims rivals | Gran actuació de Gerard Farrés i Laia Sanz, que es col·loquen entre els 20 primers de la general

Redacció Osona.com
08 de gener del 2014
Nani Roma, a l'arribada de la tercera etapa
Nani Roma, a l'arribada de la tercera etapa | Bloc de Nani Roma
Nani Roma, a l'arribada de la tercera etapa. Foto: Bloc de Nani Roma

Nani Roma (Mini) s’ha adjudicat aquest dimarts la tercera etapa del Dakar, entre les localitats argentines de San Rafael i San Juan, i s’ha situat com a nou líder en la categoria de cotxes. El folguerolenc ha avantatjat en més d’un minut al polac Krzysztof Holowczyc, també a bord d’un Mini.

La jornada ha estat rodona i Roma ha aprofitat el mal dia que han tingut tots els seus grans rivals: el catarí Nasser Al Attiyah ha acabat tercer, a més de 10 minuts del vencedor; Carlos Sainz (SMG) només ha pogut fer sisè, a més de 15 minutos de l’osonenc; i el francès Stéphane Peterhansel, líder en començar l’etapa, ha tingut problemes i ha cedit 28 minuts.

Amb aquests temps, Roma és el líder de la prova, seguit de l’argentí Orlando Terranova (Mini), i Al Attiyah, tercer a més de 10 minuts. Roma ha qualificat l’etapa com “perfecta”, tot i que ha alertat que a dia d’avui, les diferències encara són “anecdòtiques”.

Gran jornada per als pilots osonencs

El dia ha estat rodó per a la majoria de pilots osonencs en la categoria de motos. Cal destacar la setena posició a l’etapa de Gerard Farrés, a només 16’36” del vencedor i líder de la prova, Joan Barreda. Aquest resultat catapulta l’osonenc a la 13a posició a la general, a 55’12” de Barreda.

També serà un dia per a recordar per a Oriol Escalé, que ha aconseguit un meritori 47è lloc, amb la qual cosa també puja a la general fins a la 99a posició. Bon resultat també del seu germà Gerard: 84a posició a l’etapa i 114è a la general.

Una altra que ha escalat posicions ha estat Laia Sanz, que ha obtingut el 20è lloc a l’etapa i ara ja es 20a a la general. La “Reina del Dakar” encara hauria pogut obtenir un millor resultat si no se li hagués trencat un suport a 25 quilòmetres de la meta. “Ha estat una etapa extrema, molt tècnica, amb molta pedra i pujades molt difícils”, ha explicat Sanz a l’arribada.

La creu ha estat per a Rosa Romero, que ha viscut una autèntica odissea. L’osonenca ha passat la nit a la intempèrie, en companyia del seu motxiller Alberto Salido i cinc corredors més, després de ser desviats per l’organització cap a una zona molt perillosa. L’esposa de Nani Roma ha necessitat oxigen per l’altura i ha arribat just a temps per prendre la sortida de la quarta etapa, “cansada, però amb forces per seguir endavant”, segons explica.

Nota de premsa de Nani Roma

Nota de premsa de Gerard Farrés

Nota de premsa de Rosa Romero

Nota de premsa de Laia Sanz

Classificació de la tercera etapa de motos del Dakar

Classificació general de motos del Dakar

Classificació general de la tercera etapa de cotxes del Dakar

Classificació general de cotxes del Dakar

Més informació, des del web del Dakar


Més informació i classificacions, corredor per corredor

Nani Roma

Gerard Farrés

Laia Sanz

Rosa Romero

Oriol Escalé

Gilbert Escalé


Les etapes dels pilots osonencs

Resum de la primera i segona etapes


Laia Sanz, a la tercera etapa. Foto: DPPI
Arxivat a