L'Ajuntament socialista de Vilanova de Sau dóna suport a la consulta sobre la independència

El ple aprova per unanimitat una moció presentada per CiU | Deu consistoris osonencs donen llum verda a un text semblant

Pere Pratdesaba
27 de desembre del 2013
El plenari de Vilanova de Sau, amb majoria socialista, ha donat suport per unanimitat a la consulta d'autodeterminació que se celebrarà el 9 de novembre de 2014 a Catalunya. Ho va fer el passat dimarts a través d’una moció, amb el vot a favor dels quatre regidors del PSC, a l’equip de govern, i els tres de CiU, a l’oposició. La moció va arribar al ple per iniciativa dels convergents.

El text aprovat celebra l'acord que farà possible la consulta, expressa el compromís del consistori per realitzar-la i fa una crida a la ciutadania a participar-hi. Un pronunciament que promou l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que ha arribat uns dies després que Artur Mas i els líders de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP anunciessin la data i les preguntes del referèndum .

A hores d’ara, el Consell Comarcal d’Osona i 10 ajuntaments ja han aprovat la moció que impulsa l’AMI. A més de Vilanova de Sau, són: Collsuspina, El Brull, Manlleu, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta, Sant Quirze de Besora, i Vic. En aquesta darrera població, els dos regidors socialistes també van votar a favor de la proposta.

Moció de suport a la consulta del 9 de novembre de 2014
Davant l’anunci de la convocatòria d’una consulta per tal de decidir si la nació catalana vol esdevenir un Estat independent, aquest Ple, integrat per representants electes per la ciutadania de Vic, acorda:

1. Manifestar la seva satisfacció per l’acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu.

2. Manifestar el seu compromís amb la Generalitat i amb el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui realitat.

3. Manifestar la seva crida a la ciutadania a que participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí.