«Ruth», de Víctor Quintero, guanya el festival Julius en una edició molt renyida

El film s’emporta el premi al millor curtmetratge, la millor interpretació i el més votat pel públic | El tema del Julius 2014 serà “Em dic John Ford i faig pel·lícules de l’oest”

Redacció Osona.com
23 de desembre del 2013
Film 'Ruth', de Víctor Quintero

El festival de curtmetratges Julius d’aquest any, en què els treballs a concurs s’havien d’inspirar amb el “Conte de Nadal” de Charles Dickens, ja té palmarès. El jurat, format per Judith Colell, Olga Iglesias, Violeta Kovacsics, Jordi Lara i Marina Queraltó, ha decidit que el film “Ruth”, del manlleuenc Víctor Quintero, és el mereixedor del Gran Premi Julius Ciutat de Vic al millor curtmetratge, dotat amb 2.000 euros.

Aquest curt també s’ha emportat el Jaume Esteve a la millor interpretació per Marta Parramón i també ha estat el preferit pel públic, que amb 55 vots ha decidit que es mereixia el premi Pitet de baba. Aquests guardons estan reconeguts amb 300 euros cada un.

El finalista del concurs, el premi Bis-B reconegut amb 1.000 euros, és per “Ghostly”, d'Orió Peñalver i Eric Monteagudo. Ha estat una edició renyida i la trentena de participants no han posat les coses fàcils als membres del jurat. Aquest ha volgut fer una menció especial a “Agnus Dei”, de Joanot Cortès. També considera la qualitat dels curts “Ciutadà March”, de Joan Bover, i “Un cèntim de Scrooge”, de Josep Calle.
El Premi Orson Welles per la qualitat tècnica ha estat per “Adaptació d’un Conte de Nadal”, de Jordi Crusats, i el Miquel Porter i Moix, atorgat pels cineclubs catalans, ha estat per “Agnus Dei”, de Joanot Cortès. Tots dos guardons estan dotats amb 300 euros.

Pel que fa al premi Sert o no Sert al millor cartell, amb una atribució de 300 euros, ha estat pel treball d’Ivo Oliveras pel cartell de “Xmas Gift” de E. Careta i I. Oliveras (foto, a la dreta).

La cerimònia d’entrega de premis, celebrada aquest diumenge a la tarda a l’Espai ETC de Vic, ha servit també per donar a conèixer el tema que haurà de servir d’inspiració per als participants de la pròxima edició del Julius. Els treballs hauran de partir de la frase “Em dic John Ford i faig pel·lícules de l’oest”.

Més informació, des del web del Julius