Un cinquè premi de la Grossa deixa 900.000 euros a Manlleu

El Bar Tropezón distribueix 420.000 euros en 70 dècims del número 5.721 | La resta de sèries s'han venut a finestreta | Llistat de premis principals de la loteria de Nadal

Pere Pratdesaba
22 de desembre del 2013
El Bar El Tropezón de Manlleu, aquest migdia
El Bar El Tropezón de Manlleu, aquest migdia | Adrià Costa
Els clients del Bar El Tropezón, celebrant el premi. Foto: Adrià Costa

Un dels cinquens premis de la loteria de Nadal, el 5.721, s'ha venut a Manlleu, a l'administració de loteria del carrer Arnald de Corcó, 36. En concret, s'han repartit 15 sèries i prop de 900.000 euros, segons ha informat a Osona.com la Josefina, la mestressa de l'establiment. Alguns pocs números es podrien haver retornat.

Set d'aquestes sèries s`han venut directament al Bar El Tropezón, de Manlleu, al carrer doctor Fleming. Aquests numeros s'han distribuït en 70 dècims de 20 euros. Cada un dels dècims té 6.000 euros de premi. O sigui, en total, 420.000 euros.

La resta de números s'han venut a la finestreta de l'administració i ha estat molt repartit, segons la Josefina. A hores d'ara, encara no ha aparegut cap afortunat.

Barcelona, Terrassa i Figueres, a més de Manlleu, també han esgarrepat una part d'aquest cinquè premi. El 5.721 s'ha fet esperar i s'ha cantat quan faltaven pocs minuts per acabar el sorteig, als volts de la una del migdia.

Força pessics per a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, s'han repartit diversos premis sobretot a Barcelona, Sort i  Premià de Mar, on s’ha venut íntegrament un cinquè premi. Altres poblacions afortunades, amb pessics, han estat Vilanova i la Geltrú, Olot, Terrassa, Figueres, Mataró, Salou, Premià, Cornellà, la Seu d'Urgell, Sant Pol, Pineda, Gelida, Arenys de Mar i Tarragona.

La Grossa ha sortit a les 10.46 i és el número 62.246. Aquest gran premi ha quedat escampat arreu de l'Estat, tot i que la picossada més gran ha anat a parar a Leganés, a Madrid. L’administració del passeig Pujades del Poblenou de Barcelona ha venut una sèrie del número. El premi són quatre milions d'euros per cada sèrie, 400.000 euros per cada dècim.

El segon premi de la Rifa de Nadal és el 79.712. Ha anat íntegrament a la localitat de Granadilla de Abona, a Santa Cruz de Tenerife.

El tercer premi és el 51.689, i dóna 500.000 euros per sèrie. En aquest cas, Vilanova i la Geltrú i Sort han pogut repartir una part d'aquest premi. També s’ha distribuït a Astúries, Burgos, Almeria, Bilbao...

A les 10:26, després d'una hora sense cantar premis, el 67.065 ha repartit 200.000 euros per sèrie en un quart premi. A l'Hospitalet de Llobregat se n’han venut una sèrie. El segon quart premi, el 79.800, ha estat molt repartit i s’ha venut en tres llocs de Catalunya: una sèrie a Sort, una altra a la Seu d’Urgell i dues a Barcelona.

Entre els cinquens premis, cal destacar el 55.695, que ha anat a parar íntegrament a Premià de Mar, i ha deixat 9,6 milions d'euros en aquesta població del Maresme.

Enguany les vendes de loteria espanyola han caigut un 4,18% a Espanya, i a Catalunya la mitjana de despesa ha estat de 47,3 euros, un caiguda del 8,5% respecte del 2012.  Aquest any, els premis de la Grossa de Nadal de més de 2.500 euros han de pagar un 20% en impostos a Hisenda.

Vic, un feu tradicional de la Grossa

Vic no ha venut ni un sol dècim dels números importants de la Grossa d'enguany. La ciutat, però, ha estat afortunda en diverses ocasions.

L'any 2005 , la Grossa de Nadal, amb el número 20.085, es va quedar íntegrament a Vic. L'administració número 3 va vendre totes les 170 sèries guanyadores del primer premi, 510 milions d'euros en total.

El 2007 es podria descriure com un goig sense alegria. L’administració de loteria del Cau del Drac de Vic va retornar 15 de les 16 sèries de què va disposar del número premiat a la Grossa de Nadal. Només se’n va arribar a vendre al públic una. El número no va agradar als clients i va ser retornat. En total, finalment, es van repartir tres milions d’euros.

Per últim, l’any passat , un cinquè premi va deixar 2,5 milions d’euros a la capital d’Osona. L’Administració de loteria número 2 de Vic, ubicada al carrer Verdaguer, va vendre gairebé 42 sèries senceres d'un dels cinquens premis del sorteig de Nadal, l’11.419.

Més informació del sorteig de Nadal 2013


-------------------
Galeries de fotos: la grossa a Vic

Galeria de fotos del 22 de desembre de 2005

Galeria de fotos. El fiasco de 2007
 


Llistat de premis principals de la Grossa de Nadal
1r premi - La Grossa : 62.246 (Barcelona, Avilés, Mondragon, Bailén, Huelma, Leganés, Madrid, Palència, O Rosal, Sanlucar la Mayor, Quintanar de la Orden, Todelo, Manises, València)

2n premi : 79.712 (Granadilla de Abona)

3r premi : 51.689 (Vilanova i la Geltrú, Sort, Adra, Llanes, San Martín, Villarcayo, Chipiona, Santander, El Rocío, Alfafar, Bilbao i Saragossa)

Quarts premis

79.800 : Barcelona, Sort, la Seu d'Urgell, Manises, Oviedo, Arévalo, Quesada, La Rinconada, Bilbao, Zamora
67.065 : L'Hospitalet de Llobregat, La Roda, Almeria, Oviedo, Aranda de Duero, Cuenca, Peligros, Boñar, Madrid, Llorca, Múrcia i Estepa

Cinquens premis

14.850 (Barcelona, Sort, Bilbao, Manises, Múrcia, Madrid i Parla)
55.695 (Premià de Mar)
81.854 (Barcelona, Sort, Balaguer, Pineda de Mar, Sant Andreu de la Barca, Sant Pol de Mar, Eivissa, Lloseta, Alaquàs, El Port de Sagunt, València, Salvatierra, Vitòria, Zalamea de la Serena, Cadis, Montilla, Arzua, Conca, Lepe, Castejon de Sos, Las Palmas, Telde, Ponferrada, Getafe, Madrid, Màlaga, Múrcia, Sangonera la Seca, Torre Pacheco, Pamplona, Celanova, Vigo, Salamanca, Almensilla, Montellano, La Orotava i Leioa)
81.156 (Olot, Arenys de Mar, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Sa Indiotera, Villamalea, Ciudad Quesada, Gijón, Oviedo, Burgos, Ahigal, Cadis, Jerez, Tarifa, Ceuta, Castro del Río, Laracha, Santiago de Compostela, Val do Dubra, Purchil, Azuqueca de Henares, Huelva, Isla Cristina, San Juan del Puerto, Arnedo, Arrecife, Telde, Lleó )
17.320 (Cornellà de Llobregat, Barcelona, Gelida, Alcalà la Real, Jaca i Madrid)
48.589 (Benidorm)
05.721 (Manlleu, Barcelona, Terrassa, Figueres, Elx, Torrevieja, Alcudia, Palma de Mallorca, Mataró, Càceres, Barbate, Castelló de la Plana, Oropesa de Mar, Santiago de Compostela, Ceuta, Nogan, Leon, Madrid, Alcantarilla, Fortuna, Molina de Segura, Múrcia, Santomera, Breña Alta, Benaguasil, Quart de Poblet, Berea de Aragon, Valladolid, Saragossa i Largon)
52.754 (Loja)

Arxivat a