Els clubs ciclistes tornen a mobilitzar-se a la C-17

Diumenge circularan pel voral entre Torelló i Ripoll i pel 2014 ja anuncien noves marxes lentes | Fa dos mesos que els Mossos impedeixen el pas de bicicletes més amunt de Montesquiu

Arnau Urgell
20 de desembre del 2013
La marxa lenta ciclista a l'altura de Sant Quirze
La marxa lenta ciclista a l'altura de Sant Quirze | Adrià Costa
Els ciclistes tornen a mobilitzar-se per reclamar el dret de pas a la C-17. Foto: Adrià Costa

Els clubs ciclistes d'Osona i el Ripollès tornen a la càrrega per exigir el dret de pas per la C-17. Aquest diumenge desenes de practicants d'aquest esport circularan entre Torelló i Ripoll pel voral de l'autovia mentre que de cara al 2014 ja anuncien noves marxes lentes. Es dóna la circumstància que des fa un parell de mesos no s'aplica la solució salomònica que els permetia passar els diumenges sempre que ho fessin en grup i amb prèvia comunicació.

Entre el novembre de 2011 i el gener de 2012 es van organitzar tres marxes ciclistes de protesta entre Torelló i Ripoll. Unes mobilitzacions que, mesos després, van desembocar en un acord entre clubs i el Departament de Territori i Sostenibilitat. “Es tractava d'una solució provisional que fa un parell de mesos s'ha deixat d'aplicar” explica Josep Casado, secretari del Club Ciclista Torelló. En aquest sentit darrerament els agents dels Mossos d'Esquadra se situen a la sortida nord de Montesquiu i impedeixen el pas dels ciclistes. Curiosament, i segons la versió de Casado, si en algun moment no hi ha policies i poden passar no poden ser multats ja que no existeix via alternativa.

El conflicte ara es redueix als cinc quilòmetres entre Montesquiu i Ripoll –de fet, encara són menys ja que a la Farga de Bebié i a Terradelles es podria passar per l'antiga N-152-. En canvi, des de Torelló fins a Montesquiu s'ha solucionat ja que el punt crític –el túnel de Sant Quirze- s'ha solucionat adequant en sentit nord un carril al voral i posant senyals de perill en sentit sud. Des dels clubs s'espera que aquesta primera mobilització no autoritzada de desembre serveixi per reiniciar les negociacions amb Trànsit i Territori després de les festes de Nadal.

Galeries de fotos mobilitzacions

Marxa lenta 15 de gener 2012 (Lurdes López i Xevi Mas)

Marxa lenta 4 de desembre 2011 (Adrià Costa)

Marxa lenta 6 de novembre 2011 (Adrià Costa)

Arxivat a