La Generalitat estudia una fórmula per recuperar la variant de Calldetenes

La Diputació es podria fer càrrec del projecte | L’alcalde es mostra moderadament optimista

Pere Pratdesaba
19 de desembre del 2013
La variant de Calldetenes trauria trànsit del centre
La variant de Calldetenes trauria trànsit del centre | Adrià Costa
L`avinguda Pau Casals de Calldetenes, aquest dimecres a la tarda. Foto: Adrià Costa

La Generalitat estudia una nova fórmula per recuperar el projecte de la variant de Calldetenes, que va deixar aparcat des de l’any 2011 . De moment, no hi ha cap data ni cap compromís en ferm, però sembla que se’n podria fer càrrec la Diputació de Barcelona. Així ho va explicar el director general de Carreteres, Xavier Flores, a una delegació de l’Ajuntament d’aquesta població, amb representants dels tres grups municipals (CiU, PeM-CUP i ERC) i encapçalada per l’alcalde, Marc Verdaguer.

L’alcalde es mostra moderadament optimista i no es refia dels compromisos verbals de la Generalitat. “De moment, només tenim paraules. Esperem més informació i accions concretes”, apunta.

La situacio es podria desencallar el proper mes de gener. Xavier Flores ha tornat a convocar els representants de l’Ajuntament a una nova reunió a Barcelona.

Conflicte amb Sant Julià

El projecte de la variant s’ha reactivat després de les queixes que han sorgit a Calldetenes, fruit de la decisió de la Generalitat, que va incloure en els pressupostos d’aquest any l’enllaç entre l’Eix Transversal i el polígon la Quintana de Sant Julià de Vilatorta. Aquest projecte està valorat en 1,6 milions d’euros.

La llum verda a aquest ramal va encendre les alarmes a Calldetenes, ja que una part del mateix passa per dins del terme municipal d’aquesta població. Alguns dels propietaris ja s’han començat a mobilitzar i els tres grups del consistori han manifestat públicament que no veuen amb bons ulls el projecte.

En el rerefons de tot aquest enrenou hi ha, precisament, la variant de Calldetenes, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros. Des del consistori es considera que aquest és un projecte tan o més important que el ramal al polígon i que també s’hauria d’haver programat.
  L`avinguda Pau Casals de Calldetenes, aquest dimecres a la tarda. Foto: Adrià Costa