L'equip GT de Folgueroles-Vic, el millor del món de horseball

Èxit del club osonenc, en la categoria sub16, al rànquing de la FIHB | El vigatà Guillem Tañà també hi apareix com a 12è millor jugador mundial i primer per equips, amb el CEEC de Cardedeu

Pere Pratdesaba
18 de desembre del 2013
L'equip de horseball sub16 del Club Hípic GT Folgueroles-Vic

L'equip sub16 (menors de 16 anys) de l’Hípic Club GT de Folgueroles-Vic ha estat qualificat com a primer equip en el rànquing mundial 2013 de horseball, segons la Federació Internacional de Horseball (FIHB). Aquesta  classificació ha sorgit de sumar las puntuacions en la seva participació als Campionats d'Europa jugats a  Bèlgica i a Portugal, on va aconseguir les dues medalles de bronze.

El Club Hípic GT nomes fa dos anys que va néixer. Tot i això, té un gran equip, en part gràcies a la qualitat del seu entrenador Guillem Tañà, jugador i capità de les seleccions catalana i espanyola de horseball. Tañà és vigatà i juga amb el CEEC de Cardedeu, equip que ha aconseguit el primer lloc mundial en la categoria elit. A més, a nivell personal, en aquest rànquing, Tañà està situat en 12a posició.

L’ajudant de Tañà al GT és Miquel Julià, company d’equip al CEEC i a les seleccions estatal i catalana. Julià, de Cardedeu, també apareix a la classificació individual de la FIHB en el vuitè lloc. Tots dos són els primers espanyols de la llista.

El horseball o bàsquet a cavall és un espectacular esport que enfronta dos equips formats per quatre jugadors, amb els seus respectius cavalls o eugues. L'objecte del joc és fer el màxim de cistelles al camp de l'equip contrari mitjançant una pilota de 65 centímetres de diàmetre amb sis nanses de cuir.

Els inventors d’aquest esport són els francesos, que ocupen les primeres posicions a la majoria de rànquings. Llavors ja hi trobem Espanya, amb molts catalans, i Portugal, Bèlgica i Itàlia.

Pel que fa a la lliga catalana, per qüestions logístiques es disputen les jornades en un mateix indret. Les últimes es van celebrar a Folgueroles i Malla.

 

Galeria de fotos de la jornada de horseball disputada a Folgueroles 

Galeria de fotos de la jornada de horseball disputada a Malla

Arxivat a