Les fires de Santa Llúcia anuncien l'arribada de Nadal

Taradell, Prats de Lluçanès, Santa Eulàlia de Riuprimer, Roda de Ter i Vic acullen certàmens molt concorreguts | Les programacions s’han complementat arreu amb activitats complementàries

Redacció Osona.com
16 de desembre del 2013
Fira de Santa Llúcia de Taradell
Fira de Santa Llúcia de Taradell | Josep M. Costa
Fira de Santa Llúcia de Taradell. Foto: Josep Maria Costa

La festivitat de Santa Llúcia es va celebrar divendres, 13 de desembre. En aquest marc, durant el cap de setmana van tenir lloc diverses fires a la comarca, que anunciaven que les festes de Nadal són a la cantonada: Taradell, Prats de Lluçanès, Santa Eulàlia de Riuprimer, Vic i Roda de Ter.

A Taradell, la 38a edició de la Fira de Santa Llúcia es va tornar a omplir diumenge de gom a gom. Els visitants van poder trobar tota classe d'articles de Nadal, de música, d'artesania i exposició. Enguany, el programa també va comptar amb la visita del Patge Reial, que va recollir les cartes dels nen i d’altres activitats complementàries, com un repic de campanes, una missa cantada, una exposició de fotografies, passejades amb poni, una recollida solidària de joguines i aliments i un berenar popular, entre d’altres propostes.

A Prats de Lluçanès, també diumenge, la Fira de Santa Llúcia es va centrar més en l’exposició de bestiar i de maquinària agrícola. L’oferta es va completar amb una fira d’entitats, exhibicions d’oficis i diverses activitats solidàries. Al llarg del cap de setmana es va celebrar diversos actes complementaris, com un concert o tallers infantils.

Roda de Ter també va acollir diumenge la quarta edició de Fira Pont a Pont. A la mostra s’hi podien adquirir tota classe d’objectes  i participar de les propostes d'artesans i firaires.

Per altra banda, Santa Eulàlia de Riuprimer celebra aquests dies la festa major. Dins de la programació, diumenge va tenir lloc la segona edició de la Fira Santulària, amb paradetes, mostra d’entitats, comerços i artistes del poble.

Per últim, destacar que durant tot el cap de setmana, els comerciants de la plaça dels Màrtirs i carrers adjacents, anomenats Caputxins Centre Comerç, van organitzar la primera Fira de Santa Llúcia de Vic. Hi van participar unes 25 paradetes de fusta amb productes relacionats amb el Nadal com turrons, neules, figures de pessebre, arbres i plantes de Nadal, tions, centres decoratius amb pinyes, manualitats nadalenques amb patchwork, etc.