Sant Julià de Vilatorta celebrarà el ple de desembre a Vilalleons

És el primer ple que se celebra en aquest nucli, des de la seva fusió amb Sant Julià l’any 1946

Redacció Osona.com
16 de desembre del 2013
L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha convocat, per al proper dimecres 18 de desembre, un ple municipal. L’acte es farà a dos quarts de nou del vespre a l’edifici de l’antic Ajuntament de Vilalleons, en lloc de l’habitual sala de plens de l’Ajuntament de Sant Julià. Aquest serà el primer ple celebrat en aquest nucli des de la seva fusió amb Sant Julià de Vilatorta, l’any 1946.

Alguns dels diferents punts de l’ordre del dia afectaran el poble de Vilalleons. Hi consten, entre altres, l’aprovació del Pla de Millora Urbana 5 -Cases de Vilalleons-, per resoldre un problema urbanístic existent de fa anys que afecta els darreres d’unes cases a l’entrada de la població. També se sotmetrà a aprovació inicial el Pla d’actuació municipal a Vilalleons, un document que vol ser un recull del seguit d’actuacions que l’equip de govern ha previst en aquest petit nucli de població, i que s’obrirà a exposició pública per tots aquells que hi vulguin fer aportacions. El document preveu diverses actuacions, des de la ja citada millora urbanística, que inclou la millor adequació del parc infantil ja existent, fins a la millora de camins i la instal·lació d’un hidrant a prop del pou de la Sala, passant per la potenciació de polítiques culturals i turístiques, com una xerrada sobre el “Llibre de notes” de Francesc Joan Lleopart i la creació d’un itinerari a peu al voltant del nucli.

 D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sant Julià vol compartir les iniciatives del govern amb els veïns del nucli de Vilalleons i, de pas, obrir-hi un debat sobre les properes actuacions a realitzar, explica l’alcalde, Joan Carles Rodríguez.