El menjador social del Tupí es trasllada a unes noves i modernes instal·lacions

L’equipament actual a la Rambla Sant Domènec s’havia quedat petit | La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, presideix la inauguració del nou espai i d'un centre de dia

Redacció Osona.com
16 de desembre del 2013
Josep Maria Vila d'Abadal, Neus Munté, Núria Casamitjana, Marià Vilaró, Xavier Farrés i Juli Gendrau.
Josep Maria Vila d'Abadal, Neus Munté, Núria Casamitjana, Marià Vilaró, Xavier Farrés i Juli Gendrau. | Adrià Costa
Josep Maria Vila d'Abadal, Neus Munté, Núria Casamitjana, Marià Vilaró, Xavier Farrés i Juli Gendrau, a El Tupí. Foto: Adrià Costa

L’associació d’acollida El Tupí, el servei de menjador comunitari per a persones amb dificultats, va estrenar dissabte passat noves i modernes instal·lacions, al barri de la Calla, els baixos dels pisos socials al carrer Pallaire Dulcet. El servei, que fins ara estava ubicat a la Rambla Sant Domènec de Vic, ha patit un increment d’usuaris, motivat per l’actual situació econòmica, i l’equipament s’havia quedat petit.

El nou local ha estat cedit gratuïtament per l’Ajuntament. El consistori també va donar 150.000 euros per adequar l’espai.

El menjador social El Tupí és un dels recursos que forma part de la Xarxa Alimentària de Vic. És un servei  que proporciona àpats elaborats i un entorn socialitzador, de forma temporal, a persones que presenten situacions de necessitat per a la subsistència.

La inauguració de dissabte va comptar amb la presència de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, i de l’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal, entre d’altres autoritats. També hi eren Núria Casamitjana i el seu marit, Marià Vilaró, els impulsors i verdaders motors del Tupí. L’acte va ser molt emotiu, amb moltíssima gent que va omplir el local de gom a gom i amb actuació del grup musical Wiki Tio inclosa.

La consellera va tenir paraules d’elogi per a l’entitat, ja que tracta les persones “amb la màxima dignitat”.  I va afegir: “Més enllà d’un cop a l’espatlla, es una feina que ens implica absolutament a tots”.

Núria Casamitjana i Marià Vilaró es van mostrar molt emocionats i contents i van assegurar que s’havia complert “un somni” tenien des de fa temps. Tots dos van agrair la col·laboració de “moltíssima gent” que han possible el dia a dia del Tupí, des dels Pares Claretians, per la cessió del local que fins ara tenien, fins a l’Ajuntament de Vic en general i, en particular, “a l’alcalde, el nostre alcalde”.

Per la seva banda, l’alcalde va destacar la gran feina que es feia des d’aquest menjador social. “Quin model de país volem el catalans? Dons el model de la ciutat de Vic i del nostre país es el Tupí. Gràcies a tots“.

Nou centre de dia i visita a Sant Tomàs

Abans de l’acte del Tupí, la consellera i l’alcalde va visitar les instal·lacions del Centre de Sant Martí de Riudeperes de l’Associació de Sant Tomàs i va inaugurar un altre equipament: el nou Centre de Serveis per a Gent Gran Sant Jordi. Es tracta d’un espai dissenyat per donar resposta a les iniciatives i a les necessitats de les persones grans. Té un doble objectiu, per una banda, promoure un envelliment actiu i saludable i, per l’altra, promoure una atenció integral de les persones grans en situació de dependència.

L’espai està cedit per Catalunya Caixa. La gestió va a càrrec de la Fundació Assistencial d’Osona (FADO).

A l’acte també hi van ser presents el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; la directora de l’Àrea d’Impuls Social de la Fundació Catalunya La Pedrera, Marta Torras; el director-gerent del FADO, Jordi Roca; i els regidors de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, Xavier Farrés i Joan López, entre d’altres personalitats del món de la política, de la cultura i de la sanitat.

La consellera va destacar les pretensions del nou centre: “Vol anar mes enllà del concepte d’atenció, el que vol es oferir el màxim de serveis adaptats a les necessitats concretes dels usuaris de tots vostès i les seves famílies “.

La consellera Neus Munté, visitant les instal·lacions del Centre de Serveis per a Gent Gran Sant Jordi. Foto: Adrià Costa

Arxivat a