Pilarín Bayés il·lustra una Bíblia per a nens

La consellera Irene Rigau presideix la presentació de l’obra

Redacció Osona.com
02 de desembre del 2013
Pilarín Bayés, amb la il·lustradora vigatana Pilarín Bayés, a la presentació de la Bíblia infantil.
Pilarín Bayés, amb la il·lustradora vigatana Pilarín Bayés, a la presentació de la Bíblia infantil. | Generalitat de Catalunya
Pilarín Bayés, amb la il·lustradora vigatana Pilarín Bayés, a la presentació de la Bíblia infantil. Foto: Generalitat de Catalunya

Pilarín Bayés ha il·lustrat la Bíblia infantil “La Bíblia de tots”, redactada pel pedagog i escriptor Jesús Ballaz, amb l’assessorament del biblista Ignasi Ricart. L’obra l’han publicat Estrella Polar i Editorial Claret amb el propòsit d’oferir una visió nova d’aquest referent universal de la literatura. Es tracta de proposar la Bíblia a la mainada de forma amable i propera, des d’un punt de vista cultural i religiós. El resultat són 240 pàgines a tot color amb dibuixos de la vigatana que narren una història amb text i imatge.

En relació a les parts del llibre, a l’Antic Testament s’exposen els episodis des de l’elecció d’Abraham, l’esclavitud i sortida d’Egipte, Moisès i el pas del Mar Roig, fins a l’alliberació del poble escollit. Al Nou Testament s’explica que amb el naixement del Messies i la seva predicació, l’elecció dels apòstols, les ensenyances i els miracles i, sobretot, amb la seva mort i resurrecció, Jesús estableix una Nova Aliança amb la qual convida tots els homes i dones a viure en un nou món basat en la justícia i l’amor.

La presentació del llibre es va fer fa uns dies a Barcelona. L’acte va comptar amb la presència de la ninotaire vigatana; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; l’escriptor Màrius Serra i el periodista Xavier Grasset.

La consellera va destacar la importància de disposar d’obres com aquesta perquè “permeten estimular la lectura entre els alumnes, i alhora els donarà la base per saber d’on venim”. I va afegir: “És important educativament fer arribar la Bíblia als més joves perquè l’escola pot aportar molt a la cultura religiosa i d’aquesta manera no quedi un buit en els referents i en la cultura religiosa”.

Pilarín Bayés és una reconeguda dibuixant vigatana que fa més de cinquanta anys que es dedica al llibre infantil i juvenil. Ha il·lustrat prop de 800 llibres, alguns dels quals han estat traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en infinitat de publicacions i exposicions, i els seus dibuixos han estat reproduïts en tota mena de suports i formats, fins i tot en dibuixos animats per a la televisió. La seva tasca ha estat públicament reconeguda amb la concessió el 1991 de la Creu de Sant Jordi, i, posteriorment, amb la celebració, el 2011, de l’Any Pilarín.
Arxivat a