Els ocellaires de Manlleu tornen a reclamar que s'aixequi la prohibició de caçar amb vesc

Nova protesta contra el Govern de la Generalitat

Redacció Osona.com
26 de novembre del 2013
Protesta de l'Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu, aquest diumenge. Foto: Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu

L’Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu, de la mateixa manera que ja es va fer fa unes setmanes en una trobada comarcal, va tornar a expressar el seu malestar general envers l’actual Govern, “per la poca voluntat i nul interès, d’adreçar la situació delicada que travessa actualment aquesta activitat centenària”. Els ocellaires reclamen a l’administració que es torni a regular la captura en viu de petites quantitats d’ocells fringíl·lids, per a la seva futura participació en els concursos de cant. Una altre reivindicació és la de defensar i demanar que se’ls permeti la utilització del mètode de captura del plançó amb vesc, com a mètode tradicional de la Catalunya Central i interior.

La protesta es va fer en el marc de la tradicional Festa de la Tardor que l'entitat va celebrar a l’església de Sant Jaume de Manlleu. La trobada va reunir un centenar de socis i col·laboradors, al voltant d’un esmorzar. Els presents van exhibir pancartes en contra de l’actual govern de CiU i defensant la tradició catalana de captura amb vesc.

L’any 2010, el Govern de la Generalitat va suspendre de manera cautelar la captura en viu d’aquestes espècies. “Però després de tres anys i tot i les promeses de l’actual Govern de solucionar aquest conflicte, els aficionats es troben que no s’ha fet cap pas per tornar a regular l’activitat dels ocellaires”, es lamenten des de l’Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu .

Els ocellaires consideren que l’actitud del govern està posant en risc el futur de la seva activitat, que qualifiquen de “sostenible”. I ho argumenten: “L’afició ocellaire es basa en la captura sempre en viu, d’un nombre reduït d’ocells fringíl·lids, els quals s’ensinistren per participar als concurs d’ocells cantaires que es fan a tot Catalunya. Dels pocs ocells que cada ocellaire captura, la majoria es tornen a alliberar als pocs mesos, perquè no aconsegueixen tenir prou habilitats pel cant”.
Arxivat a