Josep Betalu guanya el Trofeu Joan Soler de ciclocròs

Arnau Rota i Pere Amado completen el podi | La prova de Manlleu passa amb bona nota la seva reconversió

Redacció Osona.com
25 de novembre del 2013
Josep Betalu
Josep Betalu | Josep Maria Montaner

Aquest diumenge, 24 de novembre, es va celebrar a Manlleu el Trofeu Joan Soler, prova puntuable per a la Copa Catalana de ciclocròs. La prova, que va reunir una norantena de ciclistes, consisteix en una espectacular displicina, en la qual s'utilizen bicicletes similars a les de carretera però la presència de trams no asfaltats i d'obstacles obliga els corredors a agafar la bicicleta en braços. De fet, inicialment va néixer com un entrenament hivernal per als ciclistes en ruta.

El vencedor va ser Josep Betalu (MMR Bikes), que va marcar un temps d’1 hora 6 minuts i 36 segons. En segon lloc es va classificar Arnau Rota (Hunback Society Barcelo), a 1 minut i 10 segons del vencedor. Va completar el podi Pere Amado (Salicru Massai Team), a 1 minut i 35 segons de Betalu, que també va ser el vencedor de la categoria de Masters-30. En quarta posició va arribar Francesc Xavier (Massi), que és l’actual líder de la competició.

Pel que fa als vencedors de la resta de categories, van ser: Arnau Solé, a sub-23; Jofre Collell, a cadets; Pau Costa, a infantils; i Samuel Calero, a infantils.

Aquesta era la 45a edició del Trofeu Joan Soler, que sempre havia estat una cursa ciclista sobre asfalt. Després de dos anys sense celebrar-se, l'organització (el Club Ciclista Manlleuenc) va decidir recuperar la prova però amb un nou format, ara de ciclocròs.