Els alumnes de l'Institut de Vic carreguen de nou contra el PP amb una munió d'estelades

Un centenar de joves es concentra contra l’actitud al Parlament de la diputada del PP Maria José Garcia Cuevas | La regidora socialista Mari Moyano dóna suport a la protesta

Redacció Osona.com
22 de novembre del 2013
576_1385118451iesvic
576_1385118451iesvic
Vídeo de la concentració d'aquest divendres

Maria José Garcia Cuevas, diputada del PP i bastió dels unionistes contra l'independentisme i la immersió lingüística, va mostrar abans d'ahir al Parlament unes fotografies de l’Institut de Vic on hi havia penjades unes estelades. Cuevas va utilitzar les insígnies independentistes hissades al centre per carregar contra la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i acusar el Govern "d'adoctrinament" i de "polititzar l'educació pública".

La resposta no va trigar en arribar, des del mateix Institut de Vic, el dia següent. Una quarantena d’alumnes del centre es van concentrar a la porta, just a sota les estelades, i es van fer una foto de família amb una dotzena llarga més de banderes independentistes. La proposta va tenir un gran ressò a les xarxes socials i fins i tot va arribar en alguns mitjans de caire nacional.

Va ser una mena de prèvia, perquè aquest divendres al matí hi han tornat, en una concentració encara més multitudinària. Un centenar llarg d’alumnes, amb alguns professors, tots a títol personal, s’han reunit una altra vegada davant del centre, fent onejar un munt d’estelades. A la protesta també hi eren presents dos regidors a l’Ajuntament de Vic: Mari Moyano, del PSC; i Iban Lapeira, de SI.

La protesta ha tingut un caràcter festiu i ha anat acompanyada de música. L’acte ha finalitzat amb el cant d’Els Segadors.

Un dels representants dels alumnes ha respost Cuevas i li ha dit que l’estelada “no ens divideix, sinó que ens uneix com a territori”. El jove també ha explicat que la foto de l’acte d’ahir va arribar a la líder del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho. En principi, no es preveuen noves mobilitzacions, tot i que els alumnes estaran “a l’expectativa” del que faci la classe política.

Vídeo de la sessió del Parlament on la diputada del PP va mostrar les fotos de l'Institut de Vic
Arxivat a