Les pluges podrien reactivar els bolets a la Catalunya Central

La producció de fongs al conjunt del país cau a la meitat de la mitjana dels darrers anys

NacióSolsonès.cat
21 de novembre del 2013
Un cistell ple de camagrocs, aquest dimarts al mercat de Vic.
Un cistell ple de camagrocs, aquest dimarts al mercat de Vic. | Adrià Costa
Un cistell ple de camagrocs, al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa
 
El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) qualifica, a hores d'ara, la temporada de bolets com a "bastant dolenta" en comparació a la mitjana dels darrers 18 anys. La producció se situa als 30 quilos per hectàrea -la mitjana és de 57- i en determinades zones ha estat gairebé nul·la per la manca de precipitacions, el vent i les altes temperatures.

Amb tot, les últimes pluges podrien provocar una fructificació a la Catalunya Central i la Serralada Prelitoral "sempre i quan les temperatures no caiguin" , segons ha explicat el micòleg del CTFC Juan Martínez de Aragón.
 
A finals d'agost les previsions fetes pels experts pronosticaven una molt bona temporada boletaire degut a les abundants pluges de l'estiu i les baixes temperatures. Amb tot, les previsions no s'han complert degut, principalment, a la manca de precipitacions dels últims tres mesos. El gruix important de la producció s'ha concentrat als inicis de la temporada, entre finals d'agost i principis de setembre, en què a les zones del Pirineu i Prepirineu es va arribar a una producció de 60 quilos per hectàrea.
 

Més informació, des de NacióSolsona.cat