Vic aposta per la reducció de deixalles

La ciutat acull diverses activitats, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Redacció Osona.com
14 de novembre del 2013
La ciutat de Vic acull aquests dies diverses activitats obertes a tothom, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. La iniciativa pretén sensibilitzar la població sobre la generació excessiva de residus i la necessitat de reduir-los.

Així doncs, aquest dissabte, 16 de novembre, a la plaça dels Màrtirs s’organitza la Reparató, un taller de tot el matí (11 a 14h) que permetrà reparar roba i realitzar-ne diferents arranjaments. Els participants podran aprendre a canviar una cremallera d’una jaqueta, fer un pedaç, una vora o bé transformar una peça de roba que ja no utilitza per una de nova.

A part d’aquest taller es realitzaran dos altres tallers orientats als nens i nenes que permetran crear titelles i joguines amb materials reciclats. És per això que es recomana als que hi vulguin participar que portin envasos de iogurt i rotllos de cartró.

A més, el diumenge, 17 de novembre, tindrà lloc la 9a edició del Mercat de les 3R a l’escola Andersen. Aquest és un mercat de 2a mà, organitzat per l’AMPA de l’escola en que s’hi poden trobar tot tipus d’objectes a uns preus molt assequibles com ara joguines, disfresses, llibres i contes, material per nadons, entre molts d’altres. Els diners recollits es destinen a millores mediambientals de l’escola. El mercat s’obre a les 10.30 i finalitza a les 13 h, i està obert a tothom qui vulgui.

Finalment, el proper dijous 21 de novembre hi haurà la 4a edició del Mercat d’Intercanvi entre les escoles de Vic. Aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament, és un punt de trobada dels alumnes de cicle mitjà de diferents escoles de la ciutat que formen part de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Vic (XESVIC), en el qual els alumnes porten entre tres i quatre objectes que ja no utilitzen i els intercanvien per altres que han portat companys seus d’altres escoles. D’aquesta manera, cada nen i nena marxa a casa seva amb tres o quatre objectes “nous”.

Aquesta activitat fomenta la relació entre alumnes i allarga la vida dels productes, tot evitant la generació de residus. Enguany està prevista la participació de 360 nens i nenes de 8 escoles. El mercat es realitzarà al recinte firal del Sucre de 10 a 12 h.

La Setmana de Prevenció de Residus té per objectiu sensibilitzar a la població sobre la generació excessiva de residus de la nostra societat, tot fomentant uns hàbits de consum més respectuosos amb el nostre entorn. S’organitza a tot Europa i, en el cas de Catalunya, l’Agència de Residus, ajuntaments, escoles, entitats i associacions i empreses organitzen multitud d’activitats.

Agenda de la Setmana Europea de Prevenció

Arxivat a