Francesc Homs: «L'Espai Montseny és una oportunitat per posar en valor el territori»

El conseller de Presidència inaugura oficialment l’equipament de Viladrau, que pretén donar un impuls al turisme de la zona

Redacció Osona.com
11 de novembre del 2013
Francesc Homs va presidir la inauguració de l'Espai Montseny. Foto: Luis Salinas

El conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, va presidir dissabte, 9 de novembre, la inauguració oficial de l’Espai Montseny de Viladrau, un espai-experiència que permet entendre l’essència del Montseny, i les històries i llegendes dels bandolers i bruixes que van habitar-hi, a través de tecnologia multimèdia d’última generació. Més de 120 persones van participar a l’acte, entre les quals l’alcalde de Viladrau, Francesc Xavier Bellvehí, altres alcaldes de la comarca i representants de diverses institucions, com Juli Gendrau, delegat de la Generalitat a la Catalunya Central.

L’Espai, que ja va obrir al públic fa uns mesos, neix amb la vocació de ser un pol de dinamització turística de la zona i inclou un punt d’informació turística sobre el Parc Natural del Montseny.  Es tracta d’un equipament amb tècniques museogràfiques que inclouen audiovisuals de gran format disponibles en quatre idiomes, hologrames i  multiprojeccions, en un projecte inèdit fins ara al país.

En el transcurs de la inauguració de dissabte, el conseller va afirmar que l’Espai Montseny és una “magnífica oportunitat de posar en valor allò de bo del territori” i va assegurar que l’equipament ha de ser un incentiu “al servei del turisme i de l’economia de proximitat”, al qual la Generalitat “donarà suport, però que ha d’anar acompanyat de l’esforç de tots: restauració, oferta comercial, agents turístics...”

“Convido tothom a visitar aquest centre extraordinàriament ben executat, que permet viure sensacions de misteri, fantasia i història a l’entorn de la temàtica dels boscos, les bruixes i els bandolers”, va dir el conseller. El centre, segons Homs, “convida a somiar” i, com alguns dels personatges que apareixen als seus audiovisuals, fer-ho “amb un sentit acusat de justícia i de solidaritat, com fem en aquest país”. També va defensar que equipaments com aquest reconforten i conviden a “plantar cara, a no llençar la tovallola i a tirar endavant en moments difícils com l’actual”.  I va concloure: “Tenim gent que fa feina ben feta com aquesta, que ens dóna l’oportunitat de pensar que ens en sortirem”.

En el torn de parlaments, l’alcalde de Viladrau va destacar que  el centre ha estat finançat gràcies a fons europeus i l’Associació de Municipis per al Desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística de Boscos de Bruixes i Bandolers, del qual a banda de Viladrau també formen part els municipis d’Arbúcies, Olost, Sant Feliu Sasserra i Sant Hilari Sacalm. Bellvehí va agrair als municipis de l’associació i també a les institucions el seu suport, tot i que va demanar que continuessin donant-lo “per mantenir i tirar endavant el centre”.

L’alcalde considera que l’Espai Montseny serà un revulsiu per al poble i per a tot el Montseny, que dinamitzarà el comerç i l’economia. “Nosaltres gairebé no tenim indústria i hem de confiar en el turisme”, va apuntar l’alcalde.

Més informació de l'Espai Montseny


Muntatge audiovisual, el dissabte a la inaguració. Foto: Luis Salinas