La pujada de preu del panellet no fa perillar les vendes

El Gremi de Pastisseria preveu que se'n vendran uns 850.000 quilos arreu del país, com l'any passat

NacióLaFlama.cat
01 de novembre del 2013
Tots Sants no és Tots Sants sense panellets.
Tots Sants no és Tots Sants sense panellets. | Laura Cortés
Tots Sants no és Tots Sants sense panellets. Foto: Laura Cortés

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que la tradició de consumir panellets artesans es mantindrà a les llars del país respecte l'any passat. Concretament, preveu unes vendes d'uns 635.000 quilos de panellets a Barcelona i les seves comarques, i uns 850.000 quilos arreu de Catalunya. Tot amb tot, cada cop és més habitual trobar també panellets en supermercats i grans superfícies comercials, dada que ara per ara no es contempla en el còmput global de consum de panellets, ni les cadenes d'alimentació faciliten.

El que sí han notat tan els panellets de pastisseria com els de les grans superfícies és l'augment del preu de les matèries primeres, com el pinyó, que ha augmentat un 50%, i l’ametlla, que ho ha fet un 40%, fet que provoca que el preu mig dels panellets artesans experimenti un lleuger ascens respecte l'any passat. Tot i que el preu dels panellets el decideix cada pastisser, el Gremi preveu que oscil·larà entre els 40 i els 50 euros el quilo. Per tant, una safata assortida de panellets variats, la que té més demanda, rondarà els 24 i 28 euros.

Els panellets tradicionals de pinyons, ametlla i coco seran els més apreciats pels consumidors. No obstant, el panellet és una elaboració que permet combinacions amb tots tipus de sabors. Els més atrevits es decantaran pels més innovadors, elaborats amb festucs, fruites naturals o fruites exòtiques, augura el Gremi.