Felip Puig defensa la innovació i el talent en l'obertura del curs a la Universitat de Vic

El conseller d’Empresa i Ocupació presideix l’acte acadèmic | La Universitat de Vic atorga la medalla de la institució al Dr. Francesc Solé Parellada, per la seva trajectòria

Redacció Osona.com
31 d'octubre del 2013
Felip Puig, arribant a la universitat
Felip Puig, arribant a la universitat | Adrià Costa
Felip Puig ha assistit a l’acte acadèmic d’inauguració del curs de la UVic. Foto: Adrià Costa

L’Aula Magna de la Universitat de Vic (UVic) va acollir aquest dimecres, 30 d’octubre, l’acte acadèmic d’inauguració de curs 2013-14, amb una important representació del món universitari i polític. L’acte, presidit pel rector Jordi Montaña, va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany; i del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà.

El conseller va afirmar que el país es troba en una nova perspectiva: “No es pot anar més enllà a base de reduccions salarials i sacrificis laborals, ara cal donar pas a la innovació, el talent, el valor afegit i la internacionalització”. I Catalunya, va continuar Felip Puig, ja ha fet un pas important en aquesta direcció.

Com mana la tradició, després de la videomemòria del curs passat i la lliçó inaugural del professor Jordi de San Eugenio sobre “La marca de territori i la geografia dels intangibles”, es van concedir les distincions institucionals.

Enguany, la medalla de la institució s’ha concedit al Dr. Francesc Solé Parellada, professor de la UPC “pel valor inqüestionable de la seva trajectòria acadèmica i professional i per l’estima que ha mostrat i la col·laboració que ha mantingut amb la Universitat de Vic”. L’encomi va anar a càrrec del Dr. Xavier Ferràs, que va fer un repàs a la seva trajectòria acadèmica i professional. Posteriorment es van donar les insígnies a les tres persones que enguany s’han jubilat: Pere Pujolàs, Laura Mascarella i  Montserrat Benlloch. Posteriorment es van donar els Premis Extraordinaris als millors expedients acadèmics de cada titulació de la UVIc.

El Dr. Francesc Solé Parellada ha estat distingit amb la medalla de la Universitat Foto: Adrià Costa

En el torn dels parlaments, Antoni Castellà va esmentar que la UVic estava alineada amb els objectius que es proposa el sistema universitari català, que són qualitat, eficiència i internacionalització, i la va felicitar per “la iniciativa estratègica intel·ligent” que ha suposat la federació amb la Fundació Universitària del Bages. Sobretot, tenint en compte l’horitzó 2020, pel qual “necessitarem universitats amb més massa crítica”.

Josep Arimany va centrar el seu parlament en tres àmbits: la Universitat-Empresa, a través de la fundació de Creacció; el reforçament del territori amb l’acord de federació amb Manresa; i la Facultat de Medicina, “un projecte internacional de futur per a totes dues ciutats”.

El rector va cloure l’acte afirmant que “tenim la voluntat ferma de ser reconeguts com a universitat innovadora i emprenedora”. També va refermar el compromís que la UVic té amb el territori i va agrair la confiança que el Govern de Catalunya ha demostrat envers la institució.

Posteriorment, el conseller Felip Puig es va traslladar a Torelló, on va assistir a la primera edició del Dinar de l’Empresari.

Felip Puig, al primer Dinar de l'Empresari de Torelló Foto: Albert Alemany
Arxivat a