Viladrau espera vendre uns 4.000 quilos de castanyes

La tradicional fira se celebra durant tot el cap de setmana

Redacció Osona.com
25 d'octubre del 2013
Fira de la Castanya de Viladrau. Foto: Xevi Mas

Viladrau celebra aquest cap de setmana la 19a edició de la Fira de la Castanya. Es tracta d’un certamen que es va iniciar l’any 1995, amb la finalitat de desenvolupar una activitat comercial que conjumina cultura, natura i la recuperació d’un producte de la terra tan desconegut i tan nostre com és la castanya de Viladrau i del Montseny. Es preveu que s’hi vendran uns 3.000 quilos de castanya crua i 800 quilos de castanya torrada. Es tracta exclusivament de castanyes de les finques de Viladrau, dins del Parc Natural del Montseny.

La fira viurà una prèvia aquest divendres, el lliurament de guardons, com la Castanya de Plata a la Plataforma de Seleccions Esportives Catalanes, i el Pelló de Plata al xef Nandu Jubany, mentre que les jornades centrals seran dissabte i diumenge. Tindrà encara com a epíleg la castanyada i el Ball de Bruixes, que se celebren com cada any el 31 d’octubre, i els actes del dia de Tots Sants.

A la fira, que es farà durant dissabte i diumenge, hi haurà la possibilitat de fer tastos gastronòmics, itineraris guiats, activitats lúdiques i culturals per a totes les edats o concurs de menjar castanyes. L’edició d’enguany presenta diverses novetats, com ara el Ball d’en Serrallonga de Sant Hilari Sacalm (dissabte a les 20.15), que es fa per primera vegada, el Passatge del Bosc en una de les entrades de Viladrau, les passejades en bici elèctrica o bé algunes reformes del Ball de les Bruixes, del dia 31.

Viladrau forma part de l’Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers, que dóna suport a totes les activitats culturals i turístiques del municipi.

Més informació i cartell


--------------------
Galeries de fotos:
-2012
-2011
-2010
-2009