Federico Moccia tempteja Vic per ambientar-hi la seva propera novel·la

L’escriptor italià, a petició dels seus fans, visita tres ciutats espanyoles, de les quals en triarà una | Aquest dijous va visitar alguns llocs emblemàtics de la capital osonenca

Redacció Osona.com
25 d'octubre del 2013
Federico Moccia, amb Anna Erra, a la plaça de Vic
Federico Moccia, amb Anna Erra, a la plaça de Vic | @aj_vic
Federico Moccia, acompanyat d'Anna Erra, en la seva visita a la plaça Major de Vic. Foto: Ajuntament de Vic / @aj_vic

L'escriptor de novel·la juvenil romàntica Federico Moccia va visitar aquest dijous alguns dels racons més emblemàtics de Vic, per conèixer de primera mà el que podria ser l’escenari de la seva propera obra. L’autor, empès pels seus fans, que li han demanat que ubiqués la seva novel·la en una ciutat espanyola, està tantejant diverses possibilitats. La ciutat osonenca es disputa el protagonisme amb altres dues poblacions: Hondarribia, a Guipúscoa; i Vejer de la Frontera, a Cadis.

L’escriptor italià va ser rebut per la tinent d’alcalde de Vic, Anna Erra, que el va acompanyar en la seva visita. Moccia va passejar per llocs com la catedral, el Temple Romà, el Pont de Queralt o Ca l’U. També va traslladar-se a la plaça Major, que va reconèixer de bon grat que li recordava molt a la seva terra, la Toscana. L’escriptor també va destacar de la ciutat la seva integració de la part antiga amb la moderna.

Federico Moccia (Roma, 1963) és guionista de cinema i de televisió. La seva primera novel·la, “A tres metres sobre el cel”, va començar a circular fotocopiada entre els alumnes d'institut de la capital italiana fins a convertir-se en un llibre de moda després d'haver estat rebutjada per diverses editorials. Publicada després d'aquest boca-orella, es va convertir en un fenomen social a Itàlia i va catapultar l'autor a la fama. Des de llavors, Moccia s'ha convertit en un referent per a milions de lectors amb les seves novel·les. El fenomen Moccia ha anat més enllà del paper, ja que s'han fet adaptacions cinematogràfiques de totes les seves obres.

Una noia espanyola desapareguda

En Nicco està passant per un època difícil, amb molts problemes amb la família, la feina i la seva parella, que l’ha deixat. Amb un seu amic, coneixen dues noies espanyoles a Roma i, sense adonar-se’n, s’enamora d’una d’elles. Tot plegat, la noia desapareix sense deixar cap rastre.

És el fil argumental de la darrera novel·la de Moccia 'Aquell instant de felicitat' (Editorial Planeta), una història d'amor i de somnis que anima els joves a lluitar per allò que desitgen. Ara, l'autor està escrivint la segona part d'aquesta història on algunes de les escenes s’ubicaran en una de les tres ciutats espanyoles que està visitant.
Arxivat a