Montesquiu homenatja avui Carles Muñoz i Espinalt

L’escriptor, pensador i destacat independentista va morir fa 20 anys

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2013
El professor Muñoz i Espinalt, en una tertúlia a Osona, el 1991.
El professor Muñoz i Espinalt, en una tertúlia a Osona, el 1991. | Arxiu Nació Digital.
El professor Muñoz i Espinalt, en una tertúlia a Osona, el 1991. Foto: Arxiu Nació Digital.

L’Ajuntament de Montesquiu ha organitzat per aquest diumenge, 27 d’octubre, un homenatge a Carles Muñoz Espinalt, amb motiu del 20è aniversari de la seva mort. L’acte es farà a les sis de la tarda a la sala de l’Ajuntament.

Espinalt va ser escriptor, psicòleg i pensador català, gran impulsor i divulgador dels estils girafològics, creador de la psicoestètica i destacat lluitador independentista. Molt connectat amb Josep Maria Batista i Roca i el Consell Nacional Català que funcionava a l'exili londinenc, el professor va impulsar i participar en multitud d'iniciatives, com ara la primera campanya pel català a l'escola, a conseqüència de la qual va ser perseguit i interrogat per la policia espanyola a Barcelona. Va néixer a Montesquiu, el 1920, quan aleshores encara era municipi de Sant Quirze de Besora, i va morir a Barcelona, el 1993.

A l’acte hi participaran l’alcaldessa de la població, Elisabet Ferreres, que donarà la benvinguda; Jordi Fàbrega, que parlarà de la vessant política del personatge; i Josep Musté, que oferirà una xerrada just davant de la casa on va néixer l'homenatjat. També hi participarà Nati Muñoz-Espinalt, filla del professor. La vetllada es complementarà amb un vídeo d’un conferència de l’homenatjat, seguit d’un col·loqui, i una lectura d’algunes de les seves frases més cèlebres.

Cartell de l'acte (PDF)

Més informació de la figura de Carles Muñoz i Espinalt