Alfred Bosch: «Volen seduir els catalans dedicant zero euros al tren de Puigcerdà»

L'abandonament del desdoblament arriba al Congrés espanyol on tots els partits catalans presenten esmenes a la totalitat dels comptes del PP

Redacció
23 d'octubre del 2013
Vídeo Alfred Bosch
Vídeo Alfred Bosch


Els pressupostos estatals per al 2014 suposen una caiguda de la inversió a Catalunya del 25%. Aquest fet, entre altres, ha fet que totes les forces polítiques a l'oposició –CiU, ERC així com el PSC i ICV mitjançant els respectius grups parlamentaris- hagin presentat esmenes a la totalitat. Entre les qüestions més críticades hi ha l'abandonament total del projecte de desdoblament del tren entre Montcada i Vic. Enguany, tal i com va avançar aquest diari, no només no hi destina cap euro sinó que ha eliminat la partida dels comptes.

Per tot plegat, Alfred Bosch, diputat d'ERC a Madrid, ha utilitzat la línia fèrria com un dels exemples per assegurar, irònicament, que el govern espanyol vol “seduir” els catalans. “Volen seduir els catalans dedicant zero euros al tren de Puigcerdà”, li ha dit al ministre Cristóbal Montoro. “És un tren que va més lent ara que quan es va inaugurar fa més de 100 anys!”, ha assegurat emfàticament.

Bosch, que també ha posat altres exemples com la variant de Vallirana o el corredor mediterrani, ha assegurat que el PP “són uns seductors de raça”. “La seva estratègia no tiene parangón” ha conclòs tot assegurant que Montoro ha elaborat uns pressupostos que a la pràctica “ja contemplen la independència”.