Endesa renova el telecontrol de la subestació d'Osona

L’actuació millora el servei de 14 municipis de la comarca

Redacció Osona.com
22 d'octubre del 2013
Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica a la subestació elèctrica d’Osona, ubicada al terme municipal de Vic, amb l’objectiu de beneficiar el subministrament de 20.282 clients repartits entre 14 municipis de la comarca.

En concret, s’ha renovat el sistema de telecomandament de la instal·lació, una operació que ha suposat una inversió de 30.000 euros, i que millorarà el servei elèctric dels següents municipis; Balenyà, Gurb, Les Masies de Voltregà, Malla, Manlleu, Muntanyola, Sant Bartomeu del Grau, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Julià de Vilatorta, Taradell, Tona i Vic.

L’objectiu era reemplaçar els equips de control remot per un nou sistema de telecontrol que permet resoldre incidències, tant pròpies com d’agents externs, de manera més ràpida escurçant el període d’interrupció del subministrament elèctric. Totes aquestes operacions a distància ja es poden realitzar des del Centre de Control de Barcelona.

Els treballs representen la integració de l’automatització en la infraestructura elèctrica, el que es coneix com a xarxes intel·ligents (smart grids). Aquestes tenen l’objectiu de gestionar de manera més eficient la xarxa, fet que dóna més garanties per a un bon funcionament del servei. L’actuació forma part del pla d’inversions d’Endesa i permet millorar la qualitat del subministrament dels clients.