El programa «Divendres» de TV3 s'instal·la a Vilanova de Sau

L'Estatut de Sau, la parla de la zona, l'herbolari i la cuina del senglar, alguns dels temes tractats

Redacció Osona.com
15 d'octubre del 2013
L'escriptor Màrius Serra, a Vilanova de Sau, al programa 'Divendres'
L'escriptor Màrius Serra, a Vilanova de Sau, al programa 'Divendres' | TV3

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979, conegut també com l'Estatut de Sau, va ser redactat a les Masies de Roda, a tocar del pantà de Sau. L'historiador i polític Jaume Sobrequés, i el periodista Tian Riba parlen sobre la importància, el significat i el que va representar per als catalans aquest estatut

L’equip mòbil del programa “Divendres”, que s’emet cada tarda a TV3, s'ha instal·lat setmana, des d'aquest dilluns, a Vilanova de Sau. L’equip d’exteriors del magazine, encapçalat pel presentador Espartac Peran, s’ha emplaçat al carrer Major, des d’on s’efectuen diverses connexions. Dimecres, 16 d'octubre, però, el dispositiu es desplaçarà fins al pantà de Sau.

Els col·laboradors habituals de “Divendres” (com l’escriptor Màrius Serra, l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté i la nutricionista Montse Folch) porten a terme els seus espais des d’aquesta localitat osonenca.

El passat i el present del pantà, les anècdotes de la redacció de l’Estatut de 1979 (amb Jaume Sobrequés, que hi va formar part), el record de les cançons del duet Sau (amb Pep Sala) i els principals racons i tradicions de d’aquest municipi, entre altres temes, marquenel pas de “Divendres” per Vilanova de Sau.

El magazine de les tardes de TV3, conduït per Xavi Coral i Espartac Peran i coproduït per El Terrat, visita setmanalment un indret de Catalunya.

L'escriptor Màrius Serra analitza les peculiaritats de la parla de la zona de Vilanova de Sau

La doctora Folch explica les seves propietats nutricionals de la cuina del senglar i Pep Nogué presenta tres plats cuinats amb senglar.

L'Herbolari de Sau, una herboristeria artesana, mostra els remeis més eficaços per cuidar els refredats, grips i malestars propis d'aquesta època de l'any.