Dos manlleuencs ingressen a presó per cinc robatoris silenciosos a la comarca

Els lladres van actuar a Sant Martí de Centelles, Hostalets de Balenyà, Centelles i Manlleu | En una ocasió, els autors es van veure sorpresos pels habitants i van intimidar-los amb armes blanques

Redacció Osona.com
15 d'octubre del 2013
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dijous, 10 d’octubre, dos homes de 23 anys, veïns de Manlleu, per cinc robatoris amb força en casa habitada a Sant Martí de Centelles, Hostalets de Balenyà, Centelles i Manlleu. Dos dels cinc robatoris van ser en grau de temptativa ja que els autors, descoberts pels propietaris dels immobles, van fugir sense poder sostreure res.

La investigació va començar el passat 5 d’octubre quan dos homes van accedir a una casa unifamiliar de Sant Martí de Centelles entrant per la finestra d’una habitació on dormia una dona. Un cop a l’interior, els dos homes van baixar a la part inferior de l’habitatge per buscar joies i diners però van activar l’alarma acústica. El soroll va despertar els habitants de la casa, un matrimoni amb un fill. Llavors l’home va baixar al menjador i va sorprendre els lladres que, al veure’s atrapats, van intimidar-lo amb dues armes blanques i li van obligar a donar-los els diners. En total, els autors es van emportar 700 euros en bitllets de 100 euros.

Els investigadors van iniciar les gestions amb la descripció facilitada per les víctimes i el seu modus operandi i van poder relacionar els dos homes amb dos robatoris amb força en grau de temptativa a Centelles i Hostalets de Balenyà la mateixa nit del 5 d’octubre. En aquest cas, els autors van ser sorpresos pels habitants dels domicilis on volien cometre el robatori i van fugir sense endur-se res. Tres dies després, els mateixos autors van cometre dos robatoris silenciosos a Manlleu. Els investigadors van poder localitzar les empremtes d’un dels autors a l’interior de l’habitatge. A més, en un dels robatoris, els autors van aprofitar que hi havia una furgoneta estacionada al costat del domicili per enfilar-se per una finestra situada a quatre metres d’alçada. En aquest sentit, als detinguts també se’ls imputa els danys provocats en la furgoneta.

La investigació va culminar el passat dijous 10 d’octubre amb l’entrada i registre als domicilis dels dos presumptes autors, a Manlleu, i la seva detenció. Els agents van trobar als seus domicilis la roba utilitzada en els robatoris. Posteriorment i gràcies a les gestions policials també es van poder recuperar un telèfon mòbil i una tauleta electrònica sostretes en un dels robatoris.

Després de passar a disposició judicial els dos detinguts van ingressar a presó.