Marta Rovira s'entrevista amb els alcaldes de Sant Bartomeu i Collsuspina

La secretària general d’ERC va oferir també una xerrada sobre el procés independentista

Redacció Osona.com
08 d'octubre del 2013
Marta Rovira, a l'Ajuntament de Collsuspina Foto: ERC

La diputada d'Osona i secretària general d'ERC, Marta Rovira, va reunir-se divendres passat, 4 d'octubre, a Sant Bartomeu del Grau i a Collsuspina amb els alcaldes d'aquestes poblacions, Emili Benito i Oriol Batlló respectivament. Acompanyats per membres dels equips de govern locals, Rovira va escoltar les principals problemàtiques i inquietuds de la gestió i polítiques d'aquests dos municipis i va poder conversar amb ells per establir línies de treball.

Després, Rovira va protagonitzar a Collsuspina l'acte "El procés cap a l'estat propi i la importància de la participació ciutadana". Un cop va ser presentada per l'alcalde republicà Oriol Batlló, amb el centre cívic Ramon Cabanas ple, Rovira va desgranar els passos seguits i els que queden per fer fins arribar a la consulta per la independència, tot remarcant la important implicació de la gent, de totes les persones possibles, en el procés.

Rovira va fer un anàlisi del context i situació actuals, i va reconèixer que "tenim poc marge, no tenim finançament ni competències, però tenim una oportunitat històrica, i assumim la responsabilitat del moment". També va explicar que ERC ha obtingut ja 13 “nos” per part de Madrid per poder tirar endavant el referèndum d'independència, i va explicar perquè havien d'anar obtenint aquesta col·lecció. Va recordar també que ara la petició serà conjunta i fruit d'un acord parlamentari del Debat de Política General.

L'acte va finalitzar amb una participada intervenció del públic, allargant-se fins a les dues hores del seu inici.