El conseller d'Agricultura beneeix el Mercat de la patata del bufet d'Orís

Josep M. Pelegrí reitera la seva aposta pels productes de proximitat

Redacció Osona.com
04 d'octubre del 2013
El conseller Josep M. Pelegrí va assistir dijous a la presentació del Mercat, a la plaça de la Rectoria.
El conseller Josep M. Pelegrí va assistir dijous a la presentació del Mercat, a la plaça de la Rectoria. | Generalitat de Catalunya
El conseller Josep M. Pelegrí va assistir dijous a la presentació del Mercat, a la plaça de la Rectoria. Foto: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i a la Catalunya Central, Marià Morera, va presidir el passat dijous al matí l’acte de presentació del Mercat de la patata del bufet d’Orís, que va tenir lloc al jardí de la Rectoria d’aquest municipi.
 
En el decurs de la seva intervenció, Pelegrí va reiterar que “des del Departament d’Agricultura s’ha assumit el repte d’incrementar el consum de productes locals i s’ha impulsat un segell oficial de la Generalitat que indica la venda de proximitat, una certificació llargament reivindicada tant pel sector com pels ciutadans i que permet, entre altres coses, donar confiança al consumidor i seguretat i protecció al productor, augmentant alhora el valor afegit del producte per a aquests, generant un efecte positiu sobre el medi ambient, i potenciant el consum de productes frescos, i de més qualitat”.
 
Pelegrí també va remarcar la qualitat i l’origen com a factors de diferenciació i com a opció més viable per a donar sortida a la producció agrària catalana. Cal recordar que el passat mes de gener, el Govern català va aprovar un Decret, promogut pel Departament, que regula l’acreditació de la venda de proximitat dels productes agroalimentaris i al qual ja s’hi han adherit 1.310 productors i 45 agrupacions de productors.
 
El 19è Mercat de la patata del bufet d’Orís se celebrarà els diumenges d’octubre, dies 6, 13, 20 i 27.

Programa d’actes del Mercat de la patata del bufet d'Orís 2013



----------------------
Galeries de fotos:
- 2011 (Adrià Costa)
- 2010 (Adrià Costa)
-2007 (JMGC)

Mercat de la patata del bufet d'Orís. Foto: Adrià Costa