Josep Anglada s'enfada perquè els seus regidors s'han de tancar a dins del local del partit

Continua la polèmica a la seu del grup municipal de PxC de Vic, al Palau de Bojons

Redacció Osona.com
03 d'octubre del 2013
PxC ha emès un comunicat on mostra el seu enuig perquè alguns dels seus regidors a Vic van haver de quedar-se tancats  a dins de la pròpia seu del grup municipal, al Palau de Bojons, els dies 20, 23 i 26 de setembre, després de comprovar que el pany estava canviat. Josep Anglada, cap de la formació, ha enviat un escrit a l’Inspector de la Guàrdia Urbana de Vic, Antonio Jurjo, i ha redactat una instància a l’Ajuntament sol·licitant-li el nom del responsable. Anglada no descarta un contenciós administratiu pel que ell considera “una conducta negligent i lamentable” que els ha privat “d’un dret fonamental com és la llibertat deambulatòria, consagrat a l´article 19 de la Constitució”.

Els fets es van iniciar el passat divendres a la nit, 20 de setembre, quan diversos regidors de PxC es van dirigir al despatx del Palau de Bojons i van trobar el pany canviat de l’entrada de l’edifici. A través de la mediació d’un membre de l’equip de govern, la Guàrdia Urbana es va presentar al lloc i els va obrir la porta principal, però els va comunicar que tenien ordres de deixar-los tancats, i que quan acabessin la feina tan sols havien de telefonar-los perquè els anessin a obrir. Els fets es van repetir els dies 23 i 26 de setembre.

El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, sobre qui recauen totes les crítiques d’Anglada, ha tret ferro a l’assumpte i ha explicat a Osona.com que només es tracta d’un incompliment de les normes d’ús de les seus dels partits municipals, aprovades pel mateix Ajuntament. “Per accedir als locals del Palau de Bojons hi ha uns horaris. Si s’hi vol entrar en hores excepcionals, a la nit, com ha estat el cas dels regidors de PxC, s’ha de comunicar per escrit, via instància, i la Guàrdia Urbana els vindrà a obrir”, explica Ballana. Pel que fa al pany, s’ha canviat per evitar precisament aquests incompliments d’horaris.

Uns locals que porten cua

El local del grup municipal de PxC al Palau de Bojons s’ha vist embolicat en alguna altra polèmica en els últims mesos. En un dels darrers plens, alguns partits es van queixar que PxC feia servir el local com a seu del partit i que d’allà en sorgeixen propostes discriminatòries vers els immigrants.

La polèmica va tenir continuïtat en una tertúlia al Canal Taronja on hi eren presents Anglada i Ballana. El líder de Plataforma per Catalunya va amenaçar el regidor de Convivència i Seguretat, i responsable de la Guàrdia Urbana, tot dient-li que "si és tan valent i tan patriota, vingui al nostre local, vingui al local, vingui al local...! I vostè podria pujar els vint-i-cinc graons, però no sap com els baixaria!".
Arxivat a