Una fugaç estelada de confeti dóna un toc de color a la plaça de Sant Julià

L'original “perfomance”, que era la primera de la història, va comptar amb la participació de prop de dues-centes cinquanta persones

Redacció Osona.com
30 de setembre del 2013
L'estelada de confeti ns només va durar uns instants.
L'estelada de confeti ns només va durar uns instants. | Adrià Costa
L'estelada de confeti només va durar uns instants. Foto: Adrià Costa

Terra de Tupinots va organitzar el passat dissabte, 28 de setembre, una innovadora “perfomance”, en el marc de la primera edició de la Fira d’entitats de Sant Julià de Vilatorta . Es tractava de fer la primera estelada de confeti de la història.

Unes dues-centes cinquanta persones, un xic menys de les que havia previst l'organització, van fer volar al mateix temps un grapat de confeti amb diferents colors, amb els quals van composar, durant només uns instants, una estelada de petits paperets. La iniciativa es va portar a terme a la plaça Major, passats uns minuts de les quatre de la tarda.

“Per les seves característiques, la plaça Major (uns 15 x 25 metres) és l'escenari ideal per dur a terme aquest esdeveniment efímer i eteri”, explicaven els organitzadors abans de l'acte. Per a la formació de l'estelada es va partir de la forma d'engraellat (amb files horitzontals i verticals). La part del capdamunt de l'estelada va ser a la banda de ca l'Anglada i la part de baix, a la de la rectoria vella.

En la part horitzontal es van fer nou files de persones posades una al costat de l'altra, per cada barra de les que formen la senyera -entre grogues i vermelles. En alguna d'aquestes files hi havia dues persones. Pel que fa a la part vertical, cada una tenia una allargada amb unes vint-i-cinc persones posades una darrera l'altra.

Un cop posades bé totes les persones es va repartir el confeti. Cada un dels participants tenia a cada mà un grapat de confeti del color que corresponia. Les persones de la banda del capdamunt tenien confeti de color blau o blanc per formar el triangle amb l'estel, seguint la composició de l'estelada. Llavors, totes les persones van tirar el confeti amunt a l'unison. L'estelada va aparèixer de manera fugaç.