Una trentena de persones protesten a Vic contra la llei de l'avortament del PP

L’Ajuntament de la ciutat va aprovar una moció de la CUP en contra de la reforma

Redacció Osona.com
28 de setembre del 2013
Tornafoch, Barnolas i Puigivila, al balcó de l'Ajuntament
Tornafoch, Barnolas i Puigivila, al balcó de l'Ajuntament | A. Costa
Una trebtena de persones s'han concentrat davant l'Ajuntament per mostrar el rebuig a la nova llei de l'avortament. Foto: Adrià Costa

Una trentena de persones es van concentrar aquest divendres, 27 de setembre, a la tarda a la plaça Major de Vic, davant de l’Ajuntament, per protestar contra el projecte de llei de l’avortament que proposa el PP a l’Estat espanyol. Entre els assistents hi havia dirigents de tots els partits, com Nil Puigivila i Marc Barnolas (CUP), Xavier Tornafoch i Arnau Martí (ICV) i Josep M. Diéguez (ERC).

Els tres regidors de l’Ajuntament, o sigui, Puigivila, Barnolas i Tornafoch, van penjar una pancarta al balcó de l’Ajuntament reivindicant la despenalització de l'avortament.
El passat ple del mes de setembre, el plenari de l'Ajuntament de Vic va aprovar una moció del grup municipal de la CUP posicionant-se contra la propera reforma de la llei de l'avortament del PP. Entre els punts d'acord d'aquesta moció s'instava l'Ajuntament de Vic a donar suport a les mobilitzacions de les entitats que es pronunciessin contra aquesta llei en el marc del dia 28 de setembre, dia internacional per la despenalització de l'avortament.

Les accions continuaran aquest dissabte i es pintarà un mural a una paret del parc de Can Forcada, ubicat al carrer Morgades, “per deixar constància i recordar als vigatans que totes les dones son lliures de decidir”, segons la CUP.

Els regidors Xavier Tornafoch (ICV), Nil Puigivila i Marc Barnolas (CUP) penjant la pancarta al balcó de l'Ajuntament. Foto: Adrià Costa
Arxivat a