La Generalitat descarta crear una nova escola a Espinelves

Des de l’Ajuntament es considera que ja hi ha suficients nens en edat escolar i que la població creix | L’alcalde demana el suport del Consell Comarcal

Pere Pratdesaba
20 de setembre del 2013
La Delegació d’Ensenyament de la Generalitat a la Catalunya Central ha descartat crear una nova escola al municipi d’Espinelves, tal com havia demanat l’Ajuntament. Així els ho van confirmar a Manresa fa uns dies en una reunió, segons ha explicat a Osona.com l’alcalde de la població, Joan Manuel Claveria.

Espinelves fa 23 anys que no té escola, degut al baix nombre de nens que té la població. Per anar a l’escola, oficialment, s’han de desplaçar a Viladrau, tot i que molts escullen el municipi on treballen els seus pares, com pot ser Vic o Manlleu.

En els darrers anys, el nombre d’infants al poble ha crescut i des de l’Ajuntament es considera que ja hi ha suficients nens en edat escolar i, a més, és un municipi que creix en població. Per aquestes raons, s’ha cregut convenient proposar a la Generalitat la creació d’una nova escola.

Per a l’any que ve, ja hi podrien haver una desena de nens, en diversos cursos que es podrien ajuntar i, de cara als propers cursos, hi ha noves famílies que aniran a viure al poble i aquesta xifra encara augmentaria una mica més. “Sembla que tindria una certa continuïtat”, explica Claveria. “Tot i que a la primera reunió amb la Generalitat a Barcelona va anar força bé... a Manresa ja ens ho han tret del cap. Tot són excuses!”, es lamenta l’alcalde.

Des de l’Ajuntament, ja s’havia previst fins i tot la ubicació de l’escola, en uns locals municipals al costat del pavelló que ja compleix totes les normatives. En aquest equipament, només s’hi haurien d’adaptar els lavabos.

En el darrer ple del Consell d’Alcaldes d’Osona, el passat dilluns, Claveria  va demanar suport al Consell Comarcal per aconseguir una escola al municipi, que li va ser atorgat. En les properes setmanes es faran algunes reunions de treball amb els representants del Consell Comarcal per intentar perfilar un projecte “amb cara i ulls”, segons Claveria.