Els Agents Rurals denuncien 16 persones per pescar al Ter i als pantans de Sau i Susqueda

Agricultura continua l’assetjament contra la pesca furtiva de nit | En aquesta ocasió es van comissar 32 canyes i dos silurs

Redacció Osona.com
19 de setembre del 2013
Membres dels Agents Rurals de les comarques d’Osona i de la Selva del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van realitzar, el divendres i el dissabte, 6 i 7 de setembre, serveis especials de nit per tal de controlar el furtivisme de pesca a zones del riu Ter, al seu pas per les Masies de Roda, al pantà de Sau i al de Susqueda.

Les actuacions van concloure amb 16 persones denunciades per pescar de nit, pescar sense llicència, sense el tiquet de pesca pertinent, amb esquers no permesos i per fer foc en època de prohibició. Concretament es van comissar fins a 32 canyes, amb els seus respectius rodets, i dos silurs.
 
Els agents també van poder constatar una gran afluència de gent que davant la presència dels vehicles actuants i de les primeres inspeccions fetes, és de suposar, que van plegar els estris de pesca evitant d’aquesta manera ser enxampats in fraganti. A tota aquesta gent que presumptament es trobaven pescant de forma il·legal, un cop identificats, se’ls var informar i avisar sobre les possibles actuacions il·legals que haurien estat realitzant.

Es dóna la circumstància que totes les persones denunciades i identificades són estrangers originaris de països amb gran tradició en l’activitat de la pesca i de la caça al medi natural.

Vist la important presència de pescadors furtius de nit en aquesta zona, el cos d’Agents Rurals seguirà fent actuacions per minimitzar al màxim el furtivisme. Fa uns dies, ja es va portar a terme una actuació al pantà de Sau que va concloure amb nou denúncies per pescar de nit, sense llicència i per pescar amb arts il·legals.