Osona farà repicar les campanes per la Via Catalana tot i la indiferència del Bisbat

Onze municipis s’han apuntat a la iniciativa

Redacció Osona.com
09 de setembre del 2013
Diversos municipis osonencs s’han sumat a la iniciativa de repicar les campanes de cada poble per anunciar l’inici de la Via Catalana i fer un clam conjunt per la llibertat el proper 11 de setembre. El repic tindrà lloc a les 17:14 h coincidint amb l’inici de la Via Catalana que unirà els 400 quilòmetres de la cadena humana que l’ANC ha convocat per aquesta Diada.

El Bisbat de Vic no s’ha pronunciat sobre la iniciativa. Osona.com s’ha posat aquest matí en contacte amb un portaveu del mateix i ha assegurat que donaria la postura de l’Església osonenca en unes hores. A les 10 de la nit encara no hem obtingut cap resposta i no ha estat possible tornar a posar-se en contacte ningú del Bisbat.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha demanat en una carta als rectors de la seva diòcesi que no realitzin el repic de campanes, la qual cosa ha provocat un gran rebombori.  En la mateixa tònica s'han expressat el bisbat de Tortosa i l'arquebisbat de Tarragona.

En d’altres iniciatives semblants, com el Dia de la Memòria, el Bisbat de Vic també ha fet el murri i ha desestimat donar suport públicament al procés sobiranista. En el cas del Dia de la Memòria, l’ens va donar carta blanca als rectors de cada parròquia, que fossin ells qui decidissin si volien tocar o no les campanes.

A Osona ja hi ha diversos municipis que han anunciat que faran sonar les campanes. De moment hi ha confirmats Seva, Balenyà, Roda de Ter, Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, L’Esquirol, Cantonigròs, Rupit, Taradell (Santa Llúcia), Malla, Manlleu, Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola.