Sant Vicenç de Torelló celebra sis dies de festa major

L’espectacle de l’humorista Pep Plaza, acte destacat de la programació

Redacció Osona.com
03 de setembre del 2013
Pep Plaza, amb el seu darrer espectacle humorístic.

La pujada de la senyera al Castell dels Moros, aquest dimecres 4 de setembre, donarà el tret de sortida de la festa major de Sant Vicenç de Torelló. Les activitats, de tots tipus, s’allargaran fins al següent dilluns, dia 9.

El pregó anirà a càrrec de la colla gegantera de la població. Es farà el divendres, a les 9 del vespre, davant de l’Ajuntament.

Entre les propostes, destaca l’espectacle de Pep Plaza, l’imitador del programa de TV3 “Polònia”.  Es podrà veure al pavelló, el diumenge a partir de les 8 de la tarda.

Les havaneres, el correfoc, la baixada de carros, el concert, el ball i la serenata de l’Orquestra Venus, i la guerra d’aigua de colors són algunes de les activitats que complementaran la programació. Un espectacle infantil, el dilluns a la tarda, clourà la gresca.

----------
PROGRAMA D’ACTES

DIMECRES 4 DE SETEMBRE


A les 6 de la tarda, PUJADA DE LA SENYERA al Castell dels Moros amb motiu de l’inici de la festa major. Sortida des del pàrquing de l'escola. Hi haurà coca i fuet per a tothom que hi pugi. Els menors hauran d’anar acompanyats.

A les 7 de la tarda, VENDA DE SAMARRETES de la festa major per tot el poble.

A 2/4 de 10 del vespre, TASTICONTES contes per adults, al Bassalet. Amb l'espectacle "FELICITEM EN SALVADOR ESPRIU" a càrrec del grup Imagina. Col·labora: Plataforma antiincineradora de la Vall del Ges. En cas de mal temps es farà a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

DIJOUS 5 DE SETEMBRE

A les 8 de la tarda, a l’aula de Cultura de l’Ajuntament, XERRADA "ELS MOLINS DE SANT VICENÇ", a càrrec de l'historiador Gerard Verdaguer.

A les 2/4 de 10 del vespre, IL•LUMINACIÓ DE FESTA MAJOR DEL CAMPANAR. A continuació, a la Plaça de l’Església, actuació de TÉ DELEGAT'S de Torelló.

DIVENDRES 6 DE SETEMBRE

A les 4 de la tarda, al Centre de Serveis, GIMCANA PER A LA GENT GRAN ACTIVA. Organitza: Centre de Serveis de la Gent Gran.

A les 5 de la tarda, a la Plaça del Castell, GUERRA D'AIGUA DE COLORS. Cal portar roba vella i calçat amb cordons.

A les 6 de la tarda, a la terrassa del Bar El Casal, JOCS DE TAULA. Obsequi per als guanyadors.

A les 9 del vespre, davant de l’Ajuntament, PREGÓ DE FESTA MAJOR, a càrrec de la colla Gegantera de Sant Vicenç. Tot seguit, proclamació dels Pubills. Acte patrocinat per Art Floral.

A les 10 del vespre, a la Plaça de l’Ajuntament, ACTUACIÓ DE LA BIG BAND de Manlleu.

A les 12 de la nit, CONCERT JOVE al Pavelló amb Lutha, Fire Warriors Sound i Hilight Sound.(Reggae).

DISSABTE 7 DE SETEMBRE

A la 1 del migdia, REPIC DE CAMPANES.

De 4 a 6 de la tarda, FESTA A LA PISCINA, jocs, música i servei de bar. Entrada gratuïta (si el temps ho permet).

A les 6 de la tarda, al pavelló, MAGNÍFIC CONCERT DE FESTA MAJOR, a càrrec de l'Orquestra Venus.

A 2/4 d’11 de la nit, a la Plaça de l’Ajuntament, SERENATES, a càrrec de l’Orquestra Venus.

A 2/4 de 12 de la nit, a la Plaça de l’Església, TASTET D'ABSENTA I MÚSICA EN DIRECTE amb GERMÀ AIRE. Preu 3 euros.

A 2/4 de 12, al pavelló, GRAN BALL DE GALA amb l'Orquestra Venus. Per reserva de taules: del 26 d'agost al 2 de setembre a l'Ajuntament, en horari d'oficina. Preu: 12 €.

DIUMENGE 8 DE SETEMBRE

A les 6 del matí, DESPERTA pels carrers del poble i repartiment de coca i xocolata porta a porta. Concurs de pijames i disfresses, nosaltres també.

A partir de les 8 del matí, GRAN MERCAT DE FESTA MAJOR.

A les 9 del matí, MARXA NÒRDICA. Sortida des de la Plaça de l'Ajuntament. Organitza: Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

De 10 a 13 del matí, a l’aula de Cultura, EXPOSICIÓ: 70 ANYS D'HISTÒRIA DE CARTELLS DE FESTA MAJOR I EXPOSICIÓ DE TREBALLS DE LA GENT GRAN DEL CASAL.

A les 11 del matí, a la Plaça del Castell, FESTA DE L'ESCUMA amb molta gresca.

A LES 12 del migdia, CERCAVILA AMB ELS GEGANTS, en Vicenç del Castell, la Pubilla de Lloriana i els capgrossos, acompanyats dels grallers de Sant Vicenç.

A 2/4 d’1 del migdia, VISITA GUIADA A L'ESGLÉSIA DE SANT VICENÇ. Trobada a la Plaça de l'Església.

A les 4 de la tarda BAIXADA DE CARROS al nucli antic de Sant Vicenç. Per inscripcions a l'Ajuntament i 1/2 hora abans a la sortida.

A les 6 de la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament, HAVANERES amb els Pescadors de l’Escala.

A les 8 de la tarda, al pavelló, ACTUACIÓ DE PEP PLAZA amb l'espectacle ‘I ARA QUÈ?’, imitacions del programa Polònia de TV3, cançons i molt riure. Entrades anticipades a www.tincticket.com a 10€ i a taquilla 12€.

A les 10 del vespre, CORREFOC, a càrrec dels Diables del Ges. Sortida des de la Plaça de l’Ajuntament.

DILLUNS 9 DE SETEMBRE

A les 9 del matí, CAMINADA POPULAR, amb esmorzar de botifarra i cansalada per a tothom. Sortida a la Plaça de l'Ajuntament. Organitza: La Colla del Castell.

A les 5 de la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament, ESPECTACLE INFANTIL amb Rataplam i l'espectacle colors.

ACTES RELIGIOSOS

A les 11 del matí, OFICI SOLEMNE DE FESTA MAJOR. La cerimònia estarà acompanyada amb cants i dedicada al nostre patró Sant Vicenç. La celebració d’aquesta missa substitueix la de 2/4 de 10 del matí.

ACTES ESPORTIUS

DISSABTE 7 DE SETEMBRE A les 4 de la tarda: partit de lliga de 3a Catalana U.E. SANT VICENÇ-C.F. TORELLÓ

A les 6 de la tarda: partit de festa major U.E. SANT VICENÇ (juvenil)-C.F.BORGONYÀ (4a Catalana)