Txarango rep un altre premi

Ara han estat distigits amb el premi Altaveu 2013, com a grup revelació de l’any passat

Redacció Osona.com
29 d'agost del 2013
Concert de Txarango a la festa Major de Seva.
Concert de Txarango a la festa Major de Seva. | Joan Parera
Concert de Txarango a la festa major de Seva. Foto: Joan Parera

La banda Txarango, que actualment resideix al Lluçanès, ha rebut un nou guardó, en aquesta ocasió, el premi Altaveu 2013, com a grup revelació de l’any passat. Aquests premis reconeixen la tasca dels artistes, entitats, trajectòries i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya o que per trajectòria mereixen un esment simbòlic. Joan Colomo, Marina Rossell o Peret són alguns dels guardonats en l’edició d’enguany.

Pel que fa a Txarango, el jurat ha valorat que tot i que la seva música “festiva i ballable” està “allunyada de les fórmules més estandaritzades de difusió", la formació “ha sabut arribar a públics molt amplis i molt joves, gràcies tant al seu treball constant sobre els escenaris en una gira intensa, com a l’ús de les noves tecnologies.

D'aquesta manera, Txarango continua acumulant reconeixements, després dels assolits als Premis Enderrock , als Premis ARC i al Premi Disc Català de l'Any (DCA) que organitza Ràdio 4 , a través del programa Catalunya Exprés Magazine .