Les tempestes descarreguen amb força al nord-est d'Osona

Les pluges deixen més de 60 litres a Roda de Ter | La inestabilitat anirà a menys

Toni Argemí / Pere Pratdesaba
29 d'agost del 2013
La tempesta, des de Roda de Ter. Foto: M.À. Roviró

Aquest dimarts es va repetir la història, tot i que més concentrada en algunes zones d’Osona. Al llarg del dia, estones de cel i boires es van anar alternant amb una temperatura fresqueta, que no va superar mai els 25 graus. A la tarda, es van tornar a produir ruixats al nord-est de la comarca.

Les pluges van començar al Collsacabra i es van anar desplaçant cap al centre d’Osona, on van descarregar en forma de tempesta a punts com Roda de Ter, on van caure 60,7 litres. Les precipitacions, però, van aturar-se al voltant de Vic, amb uns 14 litres, i no van afectar ni el sud  ni l’oest d’Osona. De fet, a llocs com Tona no va caure ni una sola gota, i a Perafita només es van registrar 1,7 litres.

Avui ens hem llevat amb un cel força ennuvolat. A mesura que vagi avançant el matí els núvols s'aniran trencant i s'obriran clarianes. De totes maneres aquest dijous la nuvolositat encara no farà net i de nou a partir del migdia es tornarà a carregar el cel i podria caure alguna gotellada puntual i dispersa.

Les temperatures continuaran sense gaires variacions, amb unes mínimes que estaran al voltant dels 14 graus i unes màximes que es poden apropar als 25 graus.

Podeu seguir les temperatures i les pluges en directe als següents enllaços:

- Observatori meteorològic de Vic
- Observatori de Meteoroda
- Meteo Tavèrnoles
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau (Estacions Automàtiques / XEMA)

Dades d'interès

Webcams a Osona

El temps a Osona, des de Meteocentelles